Norge unngår England i VM-kvaliken

Seedes på nivå 2 i trekning.

(Dagbladet.no): Det norske landslaget har fått en gladnyhet foran skjebnekvelden onsdag (se faktaboks nederst i saken).

Norge er seedet på nivå to i søndagens trekning av gruppene til VM-kvalifiseringen.

Det slår toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo fast overfor Bergens Tidende.

- Vi har fått bekreftet at vi kommer til å bli seedet på nivå to. Det gjør mulighetene for å nå VM betraktelig større, sier Høgmo til avisa.

Den gode seedingen gjør at Norge slipper unna en del tøffe lag i trekningen i Durban, og havner garantert ikke i gruppe med nasjoner som England, Romania, Hellas, Russland og Skottland.

Landslaget får én toppseedet nasjon i VM-gruppa, for eksempel Frankrike, Tyskland eller Spania.

- Trekningen er selvfølgelig viktig. I tillegg står landslaget betraktelig bedre rustet inn mot VM-kvalifiseringen enn vi gjorde før denne, sier Høgmo til Bergens Tidende.

Det er klatringen på Fifa-rankingen som har sikret Norge en plass på nivå to i trekningen søndag. Per i dag er Norge det 21. beste laget i verden. Og Høgmo tror de norske spillerne blir enda bedre framover.

PÅ SAMME SEEDING-NIVÅ: Dermed blir det umulig for Wayne Rooney og Steven Gerrard å havne i gruppe med Norge. Foto: Scanpix/Reuters
PÅ SAMME SEEDING-NIVÅ: Dermed blir det umulig for Wayne Rooney og Steven Gerrard å havne i gruppe med Norge. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Med Åge Hareide som sjef også fram til VM i Sør-Afrika i 2010.

- Går det som vi håper, er Åge Hareide Norges trener i VM-kvalifiseringen. Også han vil være bedre rustet inn for den kvalifiseringen enn han var for denne, sier Høgmo.

VIL BEHOLDE HAREIDE: Toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo mener Åge Hareide er rett mann til å ta Norge til 2010-VM.