UNNGIKK FAVORITTENE: Det norske herrelandslaget i håndball møter Kroatia, Hviterussland og Island i gruppespillet i EM i januar.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
UNNGIKK FAVORITTENE: Det norske herrelandslaget i håndball møter Kroatia, Hviterussland og Island i gruppespillet i EM i januar. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Norge unngikk favorittene i EM-gruppespillet

Trekning i dag.

Det norske herrelandslaget i håndball møter Kroatia, Hviterussland og Island i gruppespillet i EM i januar. Dermed unngikk Norge favorittene i sin gruppe.

Det ble klart under trekningen i Krakow fredag. Norge ble trukket i gruppe B, som spilles i Katowice.

- Min første tanke var at vi skal ha en mulighet i denne gruppa, sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

Slapp favorittene På forhånd var han klar på at han håpet å unngå de to største favorittene Spania og Frankrike. Det slapp han da Serbia som nest siste lag ble trukket i gruppe med Frankrike, slik at kun Norge var igjen fra laveste seedingsnivå.

- Da det sto mellom gruppe A og B tenkte jeg at gruppe B var den letteste av de to. Men det er ikke lett å si, det er så jevnt mellom lagene på dette nivået. Men utgangspunktet var at vi håpet å unngå de to beste.

Norge var seedet på fjerde nivå, og måtte dermed regne med en tøff trekning. Nå handler det i første omgang om å ta seg videre til mellomspillet. Tre av fire lag i hver gruppe går videre dit.

Skulle Norge ta seg videre venter kamper mot de tre beste fra gruppe A. Der befinner forhåndsfavoritt Frankrike og vertsnasjon Polen seg, sammen med Makedonia og Serbia.

Slo Kroatia De norske håndballherrene møtte gruppemotstander Kroatia i kvalifiseringen til mesterskapet. Norge vant hjemmekampen 27-26. Borge tapte Berges mannskap 25-31.

Nå starter jobben med å kartlegge de tre EM-motstanderne.

- Kroatia har vi bra kontroll på nå etter to kamper. Så kommer vi til å starte jobben med å oppdatere oss på de to andre lagene med en gang, sier Berge.

Mesterskapet spilles fra 15. til 31. januar. Hallen i Katowice har en kapasitet på 11.500 tilskuere

(NTB)