Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyttergutta vant for fjerde året på rad

Norge ustoppelig på stafetten i Ruhpolding

Norge med Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø vant en suveren seier på verdenscupstafetten i skiskyting i Ruhpolding.

VANT FOR FJERDE ÅRET PÅ RAD: Johannes Thingnes Bø sikret skyskyttergutta seier for fjerde året på rad i stafetten i Ruhpolding. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VANT FOR FJERDE ÅRET PÅ RAD: Johannes Thingnes Bø sikret skyskyttergutta seier for fjerde året på rad i stafetten i Ruhpolding. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske laget, som brukte sju ekstraskudd til sammen, var 24,9 sekunder foran Frankrike. Russland tok tredjeplassen 53,4 sekunder bak.

Det er fjerde året på rad at de norske skiskyttergutta vinner stafetten i Ruhpolding. Norge stilte med trolig sitt sterkeste lag, og det som fort kan bli OL-laget med Birkeland på første, Tarjei Bø på andre, Svendsen på tredje og med Johannes Thingnes Bø som ankermann.

Birkeland måtte bruke ett ekstraskudd på liggende skyting og gikk ut 4,5 sekunder bak de beste.

På stående skyting brukte sørlendingen flotte 18 sekunder på å banke ned de fem blinkene. Han leverte en solid søknad om en plass på laget i OL-stafetten.

Han sendte Tarjei Bø ut til delt ledelse. Bø måtte bruke tre ekstraskudd på liggende skyting, men fikk ned alle blinkene i første forsøk på stående. Han gikk ut i delt ledelse med østerrikeren Simon Eder. Også Italia med sterke Lukas Hofer var med i tetstriden.

Kom samlet inn til siste veksling

Svendsen på tredje etappe skjøt en veldig flott liggende serie uten bom. På stående skyting måtte trønderen bruke ett ekstraskudd. Bakfra kom Frankrike og Martin Fourcade med italienske Dominik Windisch i hælene.

De tre kom samlet inn til siste veksling. Ut på siste etappe hadde franskmennene ikke fullt så rutinerte Antonin Guigonnat, mens Italia hadde Thierry Chenal.

Yngstebror Bø slo til fra start og hadde fått en solid avstand inn mot liggende skyting. Han skjøt en kontrollert og god serie uten feil, og han kunne gå ut med en ledelse på 26,3 sekunder. Inn til siste stående var avstanden økt til nærmere 40 sekunder.

Uten press på standplass måtte han likevel bruke to ekstraskudd etter en ujevn serie. Franskmannen gikk ut bare 17 sekunder bak, men seieren var aldri truet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!