Norge ute av Davis Cup

Norge er utslått av den internasjonale tennisturneringen Davis Cup etter at Christian Ruud tapte knepent mot marokkaneren Younes El Aynaoui i dag.

Norge hadde mulighet til å gå videre i Davis Cup, og Ruud var i ferd med å skape sensasjon da han vant de to første settene mot El Aynaoui i ettermiddag.

Ruud, med en skadet skulder og to kamper i kroppen fra i går, spilte 6-4, 6-4 i de første settene. I det tredje settet ble det jevnt, og marokkaneren vant det 6-7 etter 3-7 i tie-break.

I de to neste settene var El Aynaoui overlegen. Han slo Ruud med settsifrene 2-6, 1-6.

- Bittert tap

- Dette var et klart surt tap. Når Christian spilte så bra som han gjorde var det utrolig bittert å tape, sier sportslig leder i Norges Tennisforbund, Jarle Aambø til Dagbladet :på nettet.

Ifølge Aambø var det marokkaneren som skjerpet seg, og ikke Christian Ruud som spilte dårligere, da det gikk nedover med Norge.

- El Aynaoui fikk inn servene sine, og han spilte ballen på linjen. Marokkaneren ble utrolig bra utover i kampen, sier Aambø.

Går videre

Marokko, som var favoritter før helgens turnering i Oslo, går nå videre i Davis Cup, og laget har mulighet til å avansere til en høyere gruppe. Også den siste kampen i Davis Cup tapte Norge. Ettersom Norge allerede var utslått av turneringen før den siste kampen ble den spilt best av tre sett.

Jan Frode Andersen møtte sterke Karim Alami og tapte med settsifrene 2-6, 4-6.