Norge ute av EM - Ingen grunn til å skamme seg

EM-kvalifisering, Spania- Norge 30- 20. - Vi tapte for et bedre lag, og innser at gutta ikke er modne for EM-deltakelse, sier assistenttrener Karl Erik Bøhn til Dagbladet. Spania gjorde som de pleier på hjemmebane: Ingen seier med under ti mål.

- Det er ingen grunn til å skamme seg. Spania er ett av verdens tre-fire beste lag. I motsetning til oppgjøret på Gjøvik onsdag, hadde de gjort leksa si. Men vi burde ikke tapt med ti mål, fortsetter Bøhn.

Norge åpnet bra og ledet 2- 0 etter få minutter. Steinar Ege hadde en god start med fem redninger på rad. Så la Spania om fra flatt forsvar til 3-2-1.

Fra å holde følge på 8- 10 midt i 1. omgang, dro favorittene i fra til 17- 10 ved halvtid.

Løpet var kjørt.

- Ingen var innstilt på å gi opp. Men jeg skjønte allerede i pausen at EM-toget gikk fra oss, sier Norges bestemann, Stian Vatne, til Dagbladet.

- Vi ble hardt straffet for feil i angrep. Etablert forsvar gikk greit, men spanjolene var ekstremt gode fra kant og i kontringer.

- Har turbulensen rundt laget ødelagt forberedelsene?

- Jeg har inntrykk av at gutta har konsentrert seg om å spille håndball. Vi har forholdt oss til at Ivica Rimanic har ledet treningene gjennom hele kvalifiseringen.

- Men det har tatt litt tid å bli vant til systemene hans, sier Stian Vatne.