Norge uten landslag

I går ville landslagspillerne og NISO ha svar fra Norges Fotballforbund. Det fikk de ikke. Og per i dag - den 11. januar 2001- er situasjonen i Fotball-Norge den du ser på bildet: Vi har ikke noe landslag.

- Det er helt korrekt, sier advokat Erik Flågan til Dagbladet. - Samtlige spillere - og da mener jeg landslagskjernen i Norge - står bak NISO i disse forhandlingene.

Erik Flågan er juristen som bisto landslagsspillerne og NISO under toppmøtet hjemme hos Henning Berg i Manchester mandag kveld. Da han og spillersida tok NFF-representantene i handa, var de nok en gang - akkurat som etter møtet 11. desember - sikre på at de hadde en avtale. Men de har ikke det så lenge Norges Fotballforbunds øverste folk har gravd seg ned i sin egen advokatbistand og forblir avtale-filende og overdrevent tause hjemme hos fotballpresident Per Ravn Omdal på Eiksmarka i Bærum.

Da må konklusjonen være - som Flågan også bekrefter - at Norges Fotballforbund har et draktsett med flagg og sponsormerker. Men det mangler sjel. Det mangler fotballbein. Og det mangler ansikter.

Fordi:

1) Tidsfristen gikk ut i går.

Og:

2) Markedsavtalen ikke er underskrevet.

Negative signaler

Og det er ingen grunn til å heise flagget etter det Per Ravn Omdal sa da jeg snakket med ham for tredje gang fra hans egen hjemmebane i går kveld heller:

- Vi jobber på spreng, men dette vil ta tid. Det blir ingen pressekonferanse om saken i løpet av torsdagen.

- Hvilket betyr at dere ikke har noe A-landslag?

- Ingen kommentar.

- Hva med tidsfristen dere ikke holder?

- Advokatene sitter sammen - det er svaret. Jeg vet at jeg er vanskelig å ha med å gjøre for tida, men mer enn det vil jeg ikke gå inn på, sier NFF-presidenten til Dagbladet.

Akkurat som sist

Advokat og Tore André Flo-agent Gunnar Martin Kjenner, som inntil det superhemmelige møtet i Manchester var en av juristene som frontet spillernes sak mot Norges Fotballforbund, var tidlig i uka positiv på bakgrunn av de informasjonene han fikk fra møtet hjemme hos Henning Berg. Akkurat som han var det etter det famøse møtet 11. desember. Men da NFF-ledelsen gjemte kortene under puta i natt, begynte han å ane ugler.

Kjenner sier til Dagbladet:

- Det virker som om det skjer igjen - akkurat det som skjedde i desember. Den gangen var vi tre jurister på møtet - Erik Flågan, Frode Bjelland og jeg - som var sikre på at vi hadde en avtale. Men så konfererte NFF med sin advokat, og vi fikk et avtaleutkast vi ikke kjente igjen.

- På meg virker det som om det er det samme som skjer nå, sier Gunnar Martin Kjenner.

NFFs siste sjanse

Resultatet av desember-uenigheten førte til nyttårskrise i norsk fotball, utestengelse av de mest profilerte landslagsspillerne, ordkrig, skittkasting, møte mellom Omdal og Kjenner i Dagbladet, oppfordring til masseboikott, NISO-inntreden og til slutt forsøk på forsoning i Manchester. Det er de sjøllagde bølgene etter det møtet Per Ravn Omdal og NFF fortsatt vasser i til langt oppover leggene. Og får de ikke orden på paragrafene nå, og kommer med enda et avtaleutkast som ikke er til å kjenne igjen, blir det ikke mer kaffe hjemme hos Henning Berg.

Bare bråk.

Utålelig bråk.

Et opprør som kan koste NFF hele ledelsen.

- Vi forholder oss til at vi er enige og det kommer vi til å stå på, sier Erik Flågan til Dagbladet.

Han kunne nesten lagt til - «så det så».

- Jeg ser ikke for meg at spillerne vil frasi seg de rettighetene de sier de har, og som vi advokater forteller dem at de har en god sak på, supplerer Gunnar Martin Kjenner.

Hvilket betyr at saken nærmer seg retten.

- Ja, jussen må løse det, sier Flo-advokaten til Dagbladet.

HAR IKKE LANDSLAG: Fotballpresident Per Ravn Omdal og hans forbund klarer ikke å få i havn en avtale med spillerne.