INGEN MEDALJEKANDIDAT: Her blir Ezinne Okparaebo norgesmester på 100 meter i Haugesund tidligere i sommer, men i VM forventer ikke sportssjefen i Norges Friidrettsforbund noe av henne.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INGEN MEDALJEKANDIDAT: Her blir Ezinne Okparaebo norgesmester på 100 meter i Haugesund tidligere i sommer, men i VM forventer ikke sportssjefen i Norges Friidrettsforbund noe av henne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge uten medaljemål i friidretts-VM

Sender ni utøvere.

Norge sender ni utøvere til VM i friidrett i Beijing. Sportssjef Ronny Nilsen regner ikke med at de kommer hjem med noen medaljer.

Nilsen bekrefter overfor NRK at dette blir VM-troppen: Henrik Ingebrigtsen (1500 meter), Erik Tysse (20 km kappgang), Ezinne Okparaebo (100 m), Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 m), Håvard Haukenes (50 km kappgang), Amalie Iuel (400 m hekk), Sindre Buraas (5000 m), Isabelle Pedersen (100 m hekk) og Ida Marcussen (sjukamp).

Sportssjefen innrømmer at han ikke har forventninger om at mange av de norske utøverne vil hevde seg blant de aller beste.

- Per i dag har vi ingen utøvere inne på seierspallen. Det gjør at vi har en realistisk tilnærming til vår deltakelse. Jeg mener vi bør være med i en til to finaler, sier Nilsen til NTB.

Enslig profil Størst forventninger stilles det til Henrik Ingebrigtsen, europamesteren på 1500 meter fra 2012.

- Henrik er klar over det. Han er en veldig viktig profil nå om dagen.

- Han har finaleplasser i alle internasjonale mesterskap siden 2012. Han skiller seg ut fra de øvrige norske, men vi har også andre som kan blande seg inn i kampen om en finale. Både Buraas og Grøvdal har løftet nivået sitt, mener sportssjefen.

Stjerner mangler Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure klarte ikke VM-kravet, mens Andreas Thorkildsen og Ingvill Måkestad Bovim er ute med skader. Dermed mangler flere stjerner i den norske troppen.

- Det blir litt spesielt. Samtidig er det utøvere vi har i bakhånd til senere mesterskap. Det har vært en vanskelig sesong for Ndure med sykdom, mens Andreas og Ingvill er i ferd med å komme tilbake. Det er en litt spesiell sesong for oss, sier Nilsen.

VM i friidrett arrangeres i Beijing 22.-30. august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram