Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge utenfor pallen i dramatisk VM-ritt

Fellestarten i VM ble et blodslit. Danmark tok sitt første VM-gull på fellesstart etter sjokkseieren til Mads Pedersen.

VÅTT OG KALDT: Det ble en kraftanstrengelse for rytterne i VM. Foto: Manu Fernandez/AP/NTB Scanpix
VÅTT OG KALDT: Det ble en kraftanstrengelse for rytterne i VM. Foto: Manu Fernandez/AP/NTB Scanpix Vis mer

Procycling.no fulgte VM-rittet direkte.

Alexander Kristoff (32) var blant outsiderne på herrenes VM-fellesstart i Yorkshire i dag. Det ble et seks timer langt blodslit.

Grunnet store vannmengder ble løypa kortet ned med rundt 18 kilometer. TV-bilder viste hvordan brannmannskaper kom til unnsetning for å fjerne de verste vanndammene i løypa.

Været har for alvor satt sitt preg på VM, noe som har gitt velt i store vanndammer og kraftig sidevind, og det store spørsmålet var hvilken innvirkning været ville ha på dagens ritt.

Og det ble dramatisk.

Flere ryttere måtte stå av tidlig på grunn av de krevende forholdene, blant annet norske Vegard Stake Laengen. For det var vått, kaldt og beinhardt å henge med. Regjerende mester Alejandro Valverde brøt også.

HYLLER JAKOB: Afrikanerne har dominert langdistansene i friidrett fullstendig. Nå skremmes Telahun Haile Bekele av Jakob Ingebrigtsen (19). Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Tung dag

Løypa passet i utgangspunktet Kristoff som hånd i hanske, men det så ut som han ikke hadde det godt. Nordmannen skar grimaser underveis, og flere stilte seg spørsmålet om kom til å fullføre. Men Kristoff beit tennene sammen og var fortsatt på skuddhold med to runder igjen - 25 sekunder bak tetgruppa.

- Man skal langt ifra avskrive de norske mulighetene, mente Thor Hushovd da det var 27,4 kilometer igjen.

Den avstanden økte imidlertid til 50 sekunder i løpet av de neste sju kilometerne, og det begynte å haste for spurterne som lå i hovedfeltet bak kvintetten foran: Moscon (Italia), Trentin (Italia), Van der Poel (Nederland), Kung (Sveits) og Pedersen (Danmark).

Amund Grøndahl Jansen hang også godt med i denne perioden, men på den siste runden økte tetgruppa avstanden, og det ble klart at medaljene sto mellom Moscon, Trentin, Kung og Pedersen.

Seks kilometer før mål måtte Moscon også slippe. Gullkampen sto mellom tre mann.

- Imponerende

Og det var Pedersen overraskende trakk det lengste strået. Han slo Trentin og Kung i spurten. Det er Danmarks første VM-gull i en fellesstart.

- Det er utrolig. Vi forventet ikke dette da vi startet i dag morges. Det er en utrolig dag, sier Pedersen.

- Det er imponerende. Han var vel ikke nevnt av noen. At han tar Trentin på slutten er klasse, og det er kult for Danmark, sier Kristoff til TV 2 etter rittet.

Kristoff ble til slutt nummer sju.

- Jeg følte meg ikke bra, jeg hadde kramper på slutten. Det var et såpass hardt løpe gjennom hele dagen egentlig. Det var utmattende. Jeg føler jeg fikk ut alt jeg kunne. Jeg var helt ferdig, sier Kristoff om egen innsats.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media