LANGT BAK: Johannes Thingnes Bø og de andre norske gutta var sjanseløse på verdenscupstafetten i Holmenkollen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANGT BAK: Johannes Thingnes Bø og de andre norske gutta var sjanseløse på verdenscupstafetten i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norge utklasset i herrestafetten

Sjanseløse i Kollen.

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): Med stafett-veteraner som Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø ute, slet de norske skiskyttergutta på dagens stafett i Holmenkollen.

Allerede etter første etappe var Norge langt bak teten, og til slutt var det Russland og Tyskland som skulle gjøre opp om seieren da de gikk sammen ut på sisterunden.

Der spurtet russiske Anton Sjipulin inn til seier.

Lars Helge Birkeland på Norges sisteetappe tok laget til en niendeplass, drøye to minutter bak vinneren.

- Helt stopp Men Alexander Os fikk ikke den beste starten. Han lå langt bak i feltet og kom sent inn til første skyting, og tapte tid da han måtte bruke to ekstraskudd. Selv om han skjøt upåklagelig på stående skyting, er det tydelig at langrennsformen ikke er der den skal være.

- Det er helt stopp i sporet. Jeg har hatt mistanke helt siden normaldistansen, trolig er det hurtighetsøkta jeg kjørte før jeg kom hit som ble litt tøff, sier Os til NRK.

Han sendte Henrik L'Abee Lund ut på andre etappe, ett minutt og 32 sekunder bak Tyskland, som vekslet først.

Langt bak L'Abee Lund åpnet med å skyte fullt hus, og måtte så bruke to ekstraskudd på stående skyting. Han tok ikke nevneverdig innpå teten på sin etappe.

Han kunne sende Johannes Thingnes Bø, som selv hadde bedt om å få gå den etappen, ut på tredje etappe. Han skjøt to fulle hus, men likevel var det for langt opp til teten.

- Jeg kommer for langt bak, og da blir det bare for meg å gå. Det er litt irriterende, jeg liker best å kjempe i toppen. Vi var veldig langt ifra det i dag, sier Thingnes Bø til NRK.

Til tross for en solid sisterunde av Lars Helge Birkeland, var Norge helt ute av kampen om en topplassering.