Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge utklasset i sprint igjen. Får høre det etter ny kollaps: - Ordentlig lærepenge

Norge ble slått av Frankrikes andrelag. Men enda verre gikk det med svenskene.

SJANSELØS: Eirik Brandsdal og de norske sprinterne ble slått igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SJANSELØS: Eirik Brandsdal og de norske sprinterne ble slått igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke mange år siden Petter Northug var det eneste norske innslaget i internasjonal distanselangrenn, mens de norske herreprinterne herjet fullstendig med storeslem etter storeslem.

Nå er det omtrent stikk motsatt. I norsk distanselangrenn er det seks nordmenn blant de sju beste i verdenscupen sammenlagt, mens de norske sprinterne bare har hatt én pallplassering i de tre siste individuelle sprintene i ordinære verdenscuprenn.

I dag ble de norske sprinterne nok en gang satt ettertrykkelig tilbake. I dag kom sesongens største norske langrennssmell.

Både førstelaget, ved Anders Gløersen og Eirik Brandsdal, og andrelaget, ved Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg, var fullstendig sjanseløse mot spesielt Italia og Frankrike.

Federico Pellergrino avgjorde nok en skøytespurt i suveren stil og vant foran Frankrikes første- og andrelag. Tyskland ble nr. 4, mens Norges førstelag havnet helt nede på 5. plass. Norges andrelag ble nr. 7.

Tankevekker Frankrike har hatt enorm fremgang i herresprint den siste tiden, men at to franske lag banket Norges sprintess, bør likevel være en stor tankevekker for det hardtsatsende norske sprintlandslaget.

De norske sprinterne har lenge vært innovatører innen idretten og har dominert fullstendig. Etter hvert kom også svenskene - og deretter russerne - på banen med eget sprintlandslag, slik at Norge, Sverige og Russland lenge var i en egen klasse i herresprint.

Denne sesongen er det imidlertid nasjonene i sydlige deler av Europa som virker sterkest når det er snakk om hurtighet på snø. Spesielt Frankrike har tatt et stort kollektivt løft, mens italienske Pellegrino er i en helt egen klasse individuelt.

- Her fikk vi en ordentlig lærepenge, sa NRK-kommentator Jann Post etter at ydmykelsen på dagens lagsprint var et faktum.

- Vi får rett og slett bank, supplerte ekspertkommentator Fredrik Aukland.

Svensk herrefiasko Enda verre gikk det med svenskene. Mens de gikk helt til topps på kvinnesiden, kom ingen av de to svenske lagene til herrenes finale.

- Vi har verken bredde eller topp nå. Det er rett og slett altfor dårlig, sier SVTs langrennsekspert Anders Blomquist.

Spesielt overraskende var det at førstelaget med Teodor Peterson og Calle Halfvarsson røk ut i semifinalen. Både i Norge og i Sverige har herresprinterne en jobb å gjøre for å ta tilbake sprinttronen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media