Norge utklasset Japan

De norske håndballjentene måtte vinne mot Japan i kveld. Det gikk helt problemfritt.

For endelig går det Norges vei i håndball-VM. I kveld vant de 33-19 over Japan, som brukte 15 minutter av 2. omgangen på å score sitt første mål etter pause. Dermed er vi videre til mellomspillet i VM.

Supert keeperspill

Vigdis Hårsaker ble dagens toppscorer med åtte mål. Hun lyktes på alle Norges seks straffer. Og selv er hun fornøyd: - Det var en artig kamp, Cecilie sto bra, sier Hårsaker til TV2.

Leganger reddet ifølge kanalen 27 mål i dag, og hadde en redningsprosent på 59.

- Vi fikk til samspillet som vi har lett så lenge etter, den gode følelsen, den fant vi i dag. Det var deilig, sier Leganger. Keeperen ser nå fram mot morgendagens kamp mot Romania.

- En seier her er veldig viktig for selvtillitens skyld, sier Leganger.

På straffekastene i dag kom Heidi Tjugum inn og reddet tre av de fire hun fikk mot seg. Norge har verdens beste keeperduo.

Fikk det endelig til

I den begredelige åpningen i VM har det eneste positive fram til i kveld vært seieren over B-nasjonen Argentina.

Norge tålte ikke nok et tap i kveld, for skulle det være noe håp om å gå til sluttspillet burde det norske laget slå Japan.

Og akkurat det var ikke noe problem på håndballbanen i Kroatia i dag.

Norge-Japan

  • SSD Madlost-halleen, 1200 tilskuere.
  • Norge: Cecilie Leganger, Heidi Tjugum - Gro Hammerseng 3 (1), Katja Nyberg 6, Ragnhild Aamodt 2, Unni Nyhamar Hinkel, Kristine Lunde 3 (1), Berit Hynne 1, Linn-Kristin Riegelhuth 3, Anette Hovind Johansen 2, Elisabeth Hilmo 2, Else-Marthe Sørlie Lybekk 1, Monica Sandve 2, Vigdis Hårsaker 8 (6).
  • Toppscorer Japan: Aiko Hayafune 6 (3).
  • Dommere: Josic/Rudic, Kroatia.. Utvisninger: Japan 3 x 2 min., Norge 3 x 2 min.
  • Norge avslutter gruppespillet mot Romania søndag. De tre beste i gruppen går til mellomspill, og tar med seg innbyrdes poeng dit.

- Vi hadde intensitet, og fikk etterhver med oss farten. Vi sleit litt i første omgang, 13 mål i mot er for mye, sier Marit Brevik til TV2 etter kampen.

Treneren er fornøyd, men finner fortsatt småfeil i det norske laget. De tekniske feilene florerte mer enn noen gang før i dette VM, og her Norge svært mye å gå på:

- Vi var slitne i andreomgangen. Vi er fortsatt for avventende i midtforsvaret når motstander er frisk i beina, fortsetter den norske treneren.

De norske jentene ledet 18 - 13 etter halvspilt kamp.

De japanske jentene hang fortsatt med i kampen i førsteomgang, og fikk flere fine scoringer på raske kontringer.

Etter pause ble de imidlertid helt overkjørt. Norge økte ledelsen mot et lag som nesten ikke klarte å score. Lenge hadde vi dobbelt så mange mål som japanerne, som brant straffer og gjorde alt feil.

Tøft i morgen

Treneren forventer å møte hardere motstand mot Romania.

- Romania har et godt lag med gode vinger og bra keepere. Men statistisk har vi tatt dem i noen mesterskap, sier Marit Breivik til NTB.

I morgen møter Norge møter Romania i en kampen som er avgjørende for hvor mange poeng laget tar med seg til sluttspillet.

<B>STO KNALLGODT:</B> Cecilie Leganger førte til frustrasjon blant japanerne i dag. Redningsprosenten kom opp i 59.
MÅLENE RANT INN:</B> Katja Nyberg mot Japans Mineko Tanaka i kveld.
<B>FORNØYD TRENER:</B> Marit Brevik på benken.