Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge utklasset verdenseliten i Planica: - Som å hoppe i en drøm

Satte hjemmenasjonen på plass.

SUVEREN: Kenneth Gangnes og de norske hopperne var i en egen klasse i lagkonkurransen i Planica. Foto: NTB Scanpix
SUVEREN: Kenneth Gangnes og de norske hopperne var i en egen klasse i lagkonkurransen i Planica. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lagkonkurransen i Planica var nok et bevis på at Norge har verdens beste hopplandslag, ikke minst i store skiflygingsbakker, hvor de norske hopperne ble verdensmestere i Kulm tidligere i vinter.

I dag var Alexander Stöckls suksessfulle elever i en egen klasse i den slovenske monsterbakken. Norge vant i suveren stil, hele 58,4 poeng foran hjemmefavorittene fra Slovenia.

- Det er som å hoppe i en drøm, sa Daniel André Tande i seiersintervjuet med FIS.

Tande kunne juble sammen med Anders Fannemel, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang.

Lange svev Gangnes la mye av grunnlaget da han hoppet 239 meter i det nest siste hoppet, en halvmeter kortere enn Bjørn Einar Romørens tidligere bakkerekord og verdensrekord fra Planica, samtidig som at Robert Kranjec sviktet i denne pulja.

Dermed hadde Norge en betryggende ledelse med over 70 poeng på Slovenia før det siste hoppet. Den ledelsen kom godt med, all den tid verdenseneren Peter Prevc stod igjen på toppen og hoppet hele 246 meter, til 19, 19,5 og 19,5 i stil.

Det fikk hele Planica til å ta av, og det holdt til å gå forbi Østerrike med ett fattig tidel i kampen om 2. plassen.

- For et drama. Det kan ikke bli jevnere enn dette. Helt utrolig, ropte NRK-kommentator Christian Nilssen.

7000-grensa Men der det var jevnt om 2. plassen, var det ingen spenning om seieren, til tross for slovenerens monsterhopp. Johan André Forfang fortsatte den gode Planica-hoppingen og svevde 233,5 meter i konkurransens siste hopp.

Dermed vant Norge med hele 58,4 poeng foran Slovenia. Utklassingsseieren var en maktdemonstasjon og et nydelig lagpunktum for Alexander Stöckls menn. Norge passerte dermed 7000 poeng i nasjonskampen. Det er 1500 poeng foran Slovenia på 2. plass.

- Det sier alt om sesongen. Det har vært et eventyr. Helt fantastisk, oppsummerer, Johan Remen Evensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!