Norge utslått av Davis Cup

Norge er utslått av årets Davis Cup etter at etter at et skadepreget tennislandslag tapte sammenlagt 3-2 for Luxembourg i helga. Men Norge beholdt plassen i gruppe 2 i Europa//Afrika-sonen.

Norge stilte med et redusert lag mot Luxembourg, i og med at Christian Ruud måtte stå over på grunn ain skulderskade. Jan Frode Andersen, Stian Boretti forsvarte de norske fargene på bortebane i Luxembourg, Øyvind Alver som skulle spilt double med Boretti ble også skadd.

Andersen vant lett

Til sammen ble det spilt fem kamper, en double og fire single. Best av fem ville gått til gruppefinalen, og fått muligheten for å spille i gruppe 1 neste år.

Fredag vant begge land hver sin singlekamp, mens lørdagens double gikk knepent i favør til Luxembourg.

Boretti og Andersen, som kom til finalen i en Satelitt-turnering i Italia i double, tapte 2-3 i sett med sifrene 1-6, 6-3, 6-4, 4-6, 3-6. Dermed fikk Luxembourg et psykologisk overtak på Norge før de viktige singlekampene søndag.

Fikk krampe

Jan Frode Andersen vant lett, akkurat som på fredag, og dermed sto det 2-2 mellom Norge og Luxembourg. Men 19 år gamle Boretti, som er Norges mest talentfulle spiller for tida, klarte ikke å hamle opp mot Gilles Kremer. Det ble tap og dermed var årets Davis Cup-eventyr ute for Norge.

- Stian spilte en bra kamp, og ledet 3-2 på stillingen 30-0 i avgjørende sett. Men så fikk han problemer. Begge spillerne var slitne i varmen, og Borreti fikk krampe i foten, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.no.

UTE: Norge og Jan Frode Andersen røk ut av Davis Cup. Foto: SCANPIX/AP