Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge våknet da det gikk mot nytt forsmedelig tap

Men Hergeirsson har nok å tenke på før EM-starten.

VANT MED ETT: Norge og Stine Bredal Oftedal lå under med fem mål mot Frankrike i Larvik i kveld, men vant til slutt med ett mål, takket være en sterk andre halvdel av andre omgang. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
VANT MED ETT: Norge og Stine Bredal Oftedal lå under med fem mål mot Frankrike i Larvik i kveld, men vant til slutt med ett mål, takket være en sterk andre halvdel av andre omgang. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

• Norge - Frankrike 21-20.

(Dagbladet): Etter nederlaget mot Danmark i Arena Larvik torsdag kveld skulle håndballjentene sette skapet på plass mot Frankrike i samme hall i kveld.

I stedet så det lenge ut til å gå mot et nytt surt tap for Thorir Hergeirssons utvalgte EM-jenter.

Lett spillerom Uten velkjente norske kjennetegn som aggressivitet og gode returløp, så fikk Frankrike lett spillerom og skaffet seg en luke på fire måls ledelse til pause (14-11).

Andre omgang startet ikke stort bedre for de norske jentene, og Frankrike skaffet seg tidlig en fem måls ledelse (18-13).

Ti minutter ut i andre omgang kom vendepunktet for Norge:

Gode kombinasjoner Fra 13-18 gikk Norge opp i 21-19 etter en flott periode med bra forsvarsspill og stor fart og gode kombinasjoner framover.

I tillegg vartet Kari Aalvik Grimsbø opp med en rekke gode redninger i buret, og bidro bra til at Norge endelig fikk fart på kontrings- og ankomstspillet sitt.

Andre positive norske bidrag i kveldens kamp var Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk og Maja Jakobsen.

Storseier sist Sist lagene møttes, i Golden League-turneringen i Danmark i oktober, så var det langt hyggeligere, sett med norske øyne:

Da holdt Norge til tider lekestue med Frankrike, og vant med 23-15.

Kveldens oppgjør dokumenterer at Norge ikke varierer i altfor stor grad. Det bekymrer nok landslagssjef Thorir Hergeirsson en drøy uke før Norge EM-åpner mot Romania i Debrecen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling