BUNNSOLIDE: De norske håndballjentene var bunnsolide mot Argentina og tok en komfortabel seier. Foto: Bildbyrån
BUNNSOLIDE: De norske håndballjentene var bunnsolide mot Argentina og tok en komfortabel seier. Foto: BildbyrånVis mer

Håndball-VM: Argentina - Norge:

Norge valset over sjanseløse Argentina

Ny norsk seier i VM.

  • Argentina - Norge 21-36 (13-18)

BIETIGHEIM-BISSINGEN/OSLO (Dagbladet): «Don't cry for me Argentina» , sang Evita. Etter kveldens kamp i håndball-VM har de argentinske spillerne ingen god grunn til å telle tårer. I kveld møtte de overmakten.

- Formen kommer seg og det er godt å sette alle skuddene. Vi skulle slippe inn under 20, men så ble det 21. Vi har mer å gå på, sier sjumålsscorer Heidi Løke til Dagbladet.

Løke var blant Norges beste sammen med Camilla Herrem som satte seks mål. Hun benyttet muligheten til vise fram repertoaret sitt.

- Det er lov med litt show når vi leder komfortabelt. Det er likevel for mye slurv fra vår side. Forsvaret er litt «her og der» . Angrepsspillet er fint, men det er mye rart i forsvar til tider, sier Herrem til Dagbladet.

De norske håndballjentene vant greit mot søramerikanerne og tok lagets andre strake seier i VM. Foran et gullstappet EgeTrans Arena med 3620 tilskuere i Bietigheim-Bissingen, var det jubel for alle med norsk blod i årene.

- Håndball er en europeisk idrett. Det noen gode lag utenfor kontinentet, men det blir alltid noen avspaseringsdager, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Norge storspilte ikke, men tok ut de nødvendige kreftene. Til slutt ble det seier med hele 15 mål.

- Argentina spiller fint i første omgang, men jeg synes vi kommer oss i andre omgang. Vi sa de kanskje skulle få score 20 mål på oss, og det landet vi på. Vi fikk rulert på laget og flere fikk komme inn og prøve seg. Det er bra, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

Åpent

Gruppa er vidåpen etter to av fem kamper i gruppespillet. Norge ser ut til å ta gruppeseieren, men det blir et bikkjeslagsmål om de tre øvrige plassene som gir åttedelsfinale.

Akkurat nå står: Norge og overraskelsen Tsjekkia med fire poeng. Polen og Sverige har to poeng, og stakkars Ungarn og Argentina står med null.

I kveldens kamp var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne, men Argentina imponerte innledningsvis og holdt følge til 6-6. Norge var sløve i forsvar og keeper Kari Aalvik Grimsbø sleit med å få inn redninger.

Offensivt stemte det bedre for de norske jentene og til pause ledet Norge med fem - 18-13.

GOD: Katrine Lunde. Foto: Bildbyrån
GOD: Katrine Lunde. Foto: Bildbyrån Vis mer

Aldri nær rekord

Andre omgang ble en ren transportetappe.

De norske håndballjentene fortsatte storspillet, og var tidlig i omgangen oppe i en timålsledelse. Katrine Lunde kom også inn i mål for Grimsbø, og vartet opp med flere gode redninger.

Mesterskapsdebutant Helene Gigstad Fauske (20) fikk også sjansen på banen, og klinte til med ei lekker scoring fra distanse.

Norges målrekord er 48-11 mot Uruguay i VM 2001. Den var aldri truet. Argentina åpnet med 22-28 mot Tsjekkia lørdag. Søramerikanerne er trolig ett av VMs svakeste lag, men på ingen måte en like stor kasteball som tidligere.

Norge har møtt Argentina to ganger tidligere: 37-18 i 2013, og 45-13 i 2003.