SEKSMÅLSSCORER: Isabell Lehn Herlovsen jubler etter ett av de seks målene hun scoret mot Makedonia i Hønefoss. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SEKSMÅLSSCORER: Isabell Lehn Herlovsen jubler etter ett av de seks målene hun scoret mot Makedonia i Hønefoss. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Norge vant 14-0 i VM-kvaliken

Isabell Herlovsen scoret seks.

||| Isabell Herlovsen tangerte scoringsrekorden til Marianne Pettersen med seks mål da Norge slo Makedonia 14-0 i VM-kvalifiseringen lørdag. Norge viste ingen nåde mot gruppens svakeste lag. Eli Landsems elever vartet opp med 14 mål og null baklengs. Fram til lørdag var Pettersen alene om å ha scoret seks mål i en kamp for et norsk seniorlandslag. — Det er kult å stå øverst på den listen, men egentlig spiller det ingen rolle hvem som scorer målene, sa Herlovsen til fotball.no. For fjerde gang i historien har det norske kvinnelandslaget i fotball scoret tosifret. Til pause ledet Norge hele 8-0, og det så lenge ut til at de 17 målene fra EM-kvalifiseringskampen mot Slovakia i 1995 (da Pettersen satte sin rekord) sto for fall. Det ble ingen ny målrekord lørdag, men landslagssjef Landsem og de norske jentene er nok mer enn fornøyd med målkalaset i Hønefoss.
To sider
— Det er både positive og negative sider med å spille en slik kamp. Vi får øvd mye på angrepsspill og scoret mange mål. Samtidig kan det være frustrerende å møte et lag som bare legger seg bak og drar ut tiden, sa Herlovsen. Allerede i kampens første minutt sørget Lyon-proff Herlovsen for å sende Norge opp i 1-0-ledelse. Hun scoret ytterligere tre mål før pause. Trine Rønning doblet til 2-0 etter 13 minutter, og fram til pause scoret også Ingvild Stensland, Lene Mykjåland og Lise Klaveness hvert sitt mål. Etter pause roet målfesten seg noe, men Norge var totalt dominerende også i annen omgang. Cecilie Pedersen puttet omgangens første mål etter 71 minutter. Herlovsen og Lisa-Marie Woods scoret to mål hver, og Mykjåland enda ett, til det sto 14-0 på resultattavla da dommeren blåste av kampen.

Verre tirsdag
Norge har fått en meget god på kvalifiseringen til fotball-VM i Tyskland neste år og har et solid overtak i gruppe to. Men allerede tirsdag skal de norske jentene til Hviterussland for å spille en betydelig tøffere bortekamp.

— Vi skal restituere oss godt og trene rolig. Så blir det en lang reise, men vi skal være klare, lover Eli Landsem

(NTB)