MÅLSHOW: Norge knuste Tyskland i Bandy-VM. Her fra bandy-VM 2015. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MÅLSHOW: Norge knuste Tyskland i Bandy-VM. Her fra bandy-VM 2015. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Norge vant 25-1 i bandy-VM

Det ble enveiskjøring da Norge møtte Tyskland i gruppespillet i bandy-VM. Til slutt ble det 25-1-seier til det norske laget.

– Det ble mye til slutt, det ble det. Tyskerne hang bra med i 1.omgang, men de spilte med få spillere og har store forskjeller på spillerne sine. De ble meget slitne de siste 30 minuttene, uttalte en fornøyd trener Thomas Moen etter oppgjøret.

Etter den viktige 6-3-seieren over USA søndag, var Norge storfavoritter mot Tyskland.

Og de norske spillerne innfridde forventningene og vel så det.

Etter bare 83 sekunder lå den første ballen i mål bak en utspilt Tyskland-målvakt Viktor Rud. Det var 20-åringen Felix Callander, som til daglig spiller i Vänersborg, som fikk æren av å åpne ballet.

Solberg-spiller Sondre Kristoffersen økte til 2-0 bare tre minutter senere, før tyske Michael Dunaev reduserte til 1-2. Derfra og ut var det kun ett lag på banen.

Norge ledet 9-1 til pause. Etter hvilen tok det sju minutter før de scoret omgangens første mål, men da rant det virkelig inn: Fra det 52. minutt og fram til det 90. minutt, scoret de norske spillerne hele 16 mål.

Det endte 25-1 til Norge, etter blant annet sju scoringer av Kristoffersen, fem av Callander og fem av Stabæk-spiller Jan Olav Løyning. Lillebror Petter Løyning noterte seg for seks målgivende pasninger.

– Det er mange som spiller bra i dag. Det er også godt å se at det gror godt, og også fint å få i gang alle spissene.

Norge møter Nederland onsdag.