NORSK SEIER: Anders Jacobsen og co gikk til topps i lagkonkurransen i Lahtis da det bare ble arrangert én omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pekka Sakki/Lehtikuva
NORSK SEIER: Anders Jacobsen og co gikk til topps i lagkonkurransen i Lahtis da det bare ble arrangert én omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pekka Sakki/LehtikuvaVis mer

Norge vant amputert lagkonkurranse i Lahtis

- Kanskje kan det hjelpe til med å få fokus over på det sportslige.

|||— Dette var bra for norsk hoppsport. Kanskje kan det hjelpe til med å få fokus over på det sportslige, sa Anders Bardal etter laghoppseieren i Lahtis.

Uttalelsen til den erfarne nordtrønderen var forståelig.

Etter en særdeles turbulent uke for hoppsporten i Norge, gjorde de fire på plass i Lahtis sitt ytterste for å riste av seg støyen etter lagkamerat Bjørn Einar Romørens stunt i den nybygde nasjonalarenaen i hovedstaden.

HåperStøyen startet da Romøren med mer eller mindre god hjelp fra flere hold snek seg til førstehoppet i Nye Holmenkollbakken på bekostning av utvalgte Anette Sagen.

Romøren var ikke med til Lahtis. Han var parkert hjemme i Norge. Det likte verken lagkameratene eller trener Mika Kojonkoski, som mente at Romøren bare ble brukt som et brikke i et spill.

— Dette viste at vi har jobbet godt vi også. Det smakte godt. Alt vi vil er å hoppe godt på ski. Jeg begynner å bli lei av alt skriveriet rundt Bjørn Einars hopp i Kollen, og jeg håper at det vi gjorde i dag får folk til å komme og se på oss i Holmenkollen til helgen. Det håper jeg for Bjørn Einars skyld også. Han har fått sin straff og har forhåpentlig lært. Nå må han få sjansen til å hoppe på ski, for det kan han, sa Hilde.

BestBardal var lengst av de norske i den ene omgangen arrangøren klarte å gjennomføre lørdag med et hopp på 123 meter.

Roar Ljøkelsøy fikk en verdenscupseier denne sesongen også, og han bidro med 122,5 meter.

Tom Hilde oppnådde 116 meter, og Anders Jacobsen avsluttet med 121,5 meter.

Bardal hoppet fra startgrind ni i likhet med Hilde. Ljøkelsøy hadde startgrind åtte og, og de aller beste i siste gruppe var ned i startgrind nummer fem.

Norges jevnt gode hopping ga seier, tre poeng foran OL-vinnerne fra Østerrike. Ned til Tyskland på 3.-plass var det hele 25, 9 poeng.

Den velkjente Lahtis-vinden satte en stopp for en omgang nummer to.

— Akkurat som i OL leverte vi fire gode hopp, og i dag trengte vi bare fire gode hopp, sa Bardal.

Søndag er det individuelt renn i VM-byen fra 1978 og 2001. Alle de fire norske er kvalifisert til rennet.

(NTB)