Norge vant åpningskampen

Seks mål bedre enn Kina.

De norske håndballjentene vant enkelt torsdagens åpningskamp i turneringen på hjemmebane. Kampen mot Kina i Bodø endte 31-25.

Landslagssjef Marit Breivik advarte før kampen mot å ta lett på møtet med Kina, og kineserne gjorde så visst ingen dårlig figur i Bodø Spektrum i firenasjonersturneringen.

5-5 etter åtte spilte minutter vitnet om en meget jevnspilt i innledning.

Deretter satte imidlertid de norske jentene inn et ekstra gir, og opparbeidet seg en liten luke. Den klarte aldri gjestene å tette.

Ikke minst imponerte de norske kantspillerne stort. Camilla Thorsen og Ragnhild Aamodt scoret seks av de ni første norske målene, og sto bak ikke mindre enn ti av målene i første omgang.

Imponerte gjorde også Tonje Nøstvold da hun fikk sjansen på bakspillerplass. Byåsen-spilleren banket inn to raske scoringer mot slutten av omgangen og bidro til at Norge ledet 18-11 halvveis.

Dermed var det liten tvil om hvor seieren ville ende, selv om kineserne spiste seg noe innpå i andre omgang. Kari Mette Johansen avsluttet ballet med Norges scoring nummer 31, og understreket på mange måter at det var vingenes aften i Bodø.

Dermed fikk landslagssjef Marit Breivik den åpningen hun ønsket seg på firenasjonersturneringen som fortsetter med kamp mot sterke Russland lørdag. Søndag venter Danmark i generalprøven foran VM i St. Petersburg i desember.

(ANB)

IMPONERTE: Tonje Nøstvold scoret to mål for Norge mot Kina.