Norge vant B-sluttspillet

EM kan bli GPs bonus.

Norge vant B-sluttspillet i håndball-VM og endte på 13. plass etter seier 32-22 over Ukraina i den siste kampen søndag.

Landslagssjef Gunnar Pettersen tror ikke en feit bonus ville gitt bedre resultater i Tyskland.

– Nei, for meg hjelper det ikke å ha - la oss si 5 millioner - i bonus for et visst resultat. Det betyr absolutt ikke noe for den jobben jeg gjør i det daglige. Jeg tror heller ikke det betyr så mye for spillerne, sier Gunnar Pettersen til NTB.

God avslutning, tross alt

Søndag så han sitt lag avslutte VMs taperrunde og sikre 13.-plassen. Norge rykket kort etter pause. Da gikk laget fra 13-13 til 17-13 på noen få minutter.

Keeper Steinar Ege spilte en meget solid kamp, før første gang i dette VM. Ute på banen var Kjetil Strand i perlehumør. Scoringsrekorden på 19 mål fra EM-2006 klarte han ikke, men det ble en haug mål.

Norge avsluttet VM med innsats, tæl og seier. Nå starter evalueringen og veien mot EM på hjemmebane.

Mye å jobbe med

ENDELIG GRUNN TIL JUBEL: Men Kristian Kjelling og de andre norske håndballgutta tar antakeligvis ikke av etter 13. plass i VM. Arkivfoto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
ENDELIG GRUNN TIL JUBEL: Men Kristian Kjelling og de andre norske håndballgutta tar antakeligvis ikke av etter 13. plass i VM. Arkivfoto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Det er en god del som bør falle på plass før mesterskapet neste år.

– Jeg ser at mange utøvere hevder at det ikke er noen fordel å ha hjemmebane, at de føler press. For meg er hjemmebane noe som ser ut som en kjempefordel. Det må vi få inn i laget til EM og utnytte, sier Pettersen.

(NTB)