VANT BRONSE: Helge Bjørnstad feirer vinnerscoringen scoret av Eskil Hagen. Hagens skudd gikk inn tre sekunder før slutt. Foto: Andy Clark / AP.
VANT BRONSE: Helge Bjørnstad feirer vinnerscoringen scoret av Eskil Hagen. Hagens skudd gikk inn tre sekunder før slutt. Foto: Andy Clark / AP.Vis mer

Norge vant bronsekampen i kjelkehockey

Utrolig skudd sikret seier over Canada.

|||Med tre sekunder igjen av bronsekampen i kjelkehockey, sendte Eskil Hagen i vei et skudd som på utrolig vis gikk inn.

 Det sikret Norge bronsen i Paralympics.

Mye takket være en opplagt Roger Johansen i mål var det målløst inntil siste periode. 2.45 ut i perioden fikk endelig canadierne hull på byllen, men Norge svarte allerede tre minutter senere. Rolf Einar Pedersen sto for utligningen, som kom på straffeslag.

Kampen så ut til å gå mot forlengning, og det gjensto kun 3,6 sekunder da Eskil Hagen sendte av gårde et høyt skudd som skiftet retning og dalte over en hjelpeløs canadisk målvakt.

Målet utløste ville jubelscener hos nordmennene.

- For lille Norge er det fantastisk å slå Canada på deres hjemmebane. Det er nesten som en gullmedalje, sier veteranen Rolf Einar Pedersen til The Vancouver Sun.


Keeperhelt


Målvaktshelten Roger Johansen forteller at Norge særlig var opptatt av å holde tett bakover i fredagens bronsekamp. Han legger til at han også hadde bedt Eskil Hagen om å skyte høyt mot den canadiske keeperen Paul Rosen.

- Å slå Canada på deres hjemmebane, er det mulig? Jeg har ikke landet ennå, jubler Johansen.

Canada var før turneringen favoritter til å stikke av med gullet, men ble slått 3-1 av Japan i semifinalen.

De fleste regnet likevel med at laget ville slå Norge i bronsekampen. Senest tirsdag banket Canada det norske laget 5-0.

Sjokkerte canadiere

Skuffelsen var derfor stor etter tapet. Mange av spillerne på laget har vært med i mange år og kan ha deltatt i sitt siste Paralympics.

- Jeg er i sjokk. Det er som om jeg har vært i sjokk i to dager, sier Canada-angriperen Brad Bowden.

- Vi klarte å holde spillet på deres banehalvdel, men det hjelper lite om man ikke får pucken i nettet, legger han til.

USA slo Japan 2-0 i finalen lørdag.

(NTB)