Norge vant EM-åpningen

Norge vant med komfortable 3-0 over Frankrike i lagets første kamp i EM. Alle de norske målene kom i første omgang, etter mål av Monica Knudsen, Dagny Mellgren og et sjølmål. Dagbladet.no fulgte kampen direkte fra kl. 19.45.

Norge fikk den best tenkelige starten på EM-sluttspillet, med den komfortable 3-0-seieren mot Frankrike. Men selv om Norge vant enkelt, er det mye som kan bli bedre utover i mesterskapet.

- Vi er unøyaktige og slår litt for mange lange baller. Vi har helt klart mye mer å gå på, men vi gjør jobben i dag og vinner 3-0, sa landslagssjef Åge Steen etter kampen.

Hege Riise var ikke spesielt fornøyd med det norske spillet.

- Det er en del nerver med i spillet i en åpningskamp, og vi slet. Vi fant ikke mellomrommet, og dermed ble det å slå mye langt, sa hun til NTB.

Det tok Norge bare fjorten minutter, før laget scoret sitt første mål i EM. Bente Kvitland kastet inn i sekstenmeteren, hvor Ragnhild Gulbrandsen stusset ballen videre til Solveig Gulbrandsen. Etter nok en stuss, endte ballen opp hos Monica Knudsen som skjøt ballen over linja.

Bare fire minutter senere økte Norge ledelsen til 2-0, etter håpløst forsvarsspill av Frankrike. Anne Tønnesen sendte en lang-pasning framover og Emmanuelle Sykora headet ballen forbi sin utrustende keeper og dermed ledet norge med to mål.

På det tredje målet dro Linda Ørmen seg fint fri inne i feltet, men klarer ikke å lobbe ballen over keeper. I stedet plukket Dagny Mellgren opp ballen og scoret norges tredje mål.

Kaptein Gøril Kringen ble byttet ut en snau halvtime før slutt. Til NTB forklarer hun at hun har vært syk.

- Jeg var småsyk i går, og klarte ikke å spise fra lunsj i går til i dag morges. Jeg klarte ikke å fylle på nok, og gikk rett og slett tom.

FULL KONTROLL: Her stopper Gøril Kringen en av de franske jentene. Norge hadde full kontroll i EM-åpningen.