Norge vant EM-åpningen

Norge vant med komfortable 3-0 over Frankrike i lagets første kamp i EM. Alle de norske målene kom i første omgang, etter mål av Monica Knudsen, Dagny Mellgren og et sjølmål. Dagbladet.no fulgte kampen direkte fra kl. 19.45.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge fikk den best tenkelige starten på EM-sluttspillet, med den komfortable 3-0-seieren mot Frankrike. Men selv om Norge vant enkelt, er det mye som kan bli bedre utover i mesterskapet.

- Vi er unøyaktige og slår litt for mange lange baller. Vi har helt klart mye mer å gå på, men vi gjør jobben i dag og vinner 3-0, sa landslagssjef Åge Steen etter kampen.

Hege Riise var ikke spesielt fornøyd med det norske spillet.

- Det er en del nerver med i spillet i en åpningskamp, og vi slet. Vi fant ikke mellomrommet, og dermed ble det å slå mye langt, sa hun til NTB.

Det tok Norge bare fjorten minutter, før laget scoret sitt første mål i EM. Bente Kvitland kastet inn i sekstenmeteren, hvor Ragnhild Gulbrandsen stusset ballen videre til Solveig Gulbrandsen. Etter nok en stuss, endte ballen opp hos Monica Knudsen som skjøt ballen over linja.

Bare fire minutter senere økte Norge ledelsen til 2-0, etter håpløst forsvarsspill av Frankrike. Anne Tønnesen sendte en lang-pasning framover og Emmanuelle Sykora headet ballen forbi sin utrustende keeper og dermed ledet norge med to mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer