Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant etter to innbytter-mål

Laveste tilskuertall siden 1992.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge - Finland 2-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Om det var tidenes dårligste landslagsomgang som ble levert de første førtifem minuttene mot Finland, skal være usagt, men toppfotballsjef Nils Johan Semb var i hvert fall tydelig om prestasjonen i pausen. 

- Det er bare å sette en strek over førsteomgangen, sa Semb til Max, og la til at prestasjonen var ytterst svak.  

Det var den i aller høyeste grad. Null målsjanser mot Finland hjemme er mildt sagt slik Max-ekspert Tor Ole Skullerud formulerte det:

- Skuffende.

Det var også landslagssjef Per-Mathias Høgmo enig i etter kampen. 

- Vi får ikke til noen ting, innrømmet han. 

Bytter og mål
Og dermed måtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo ta grep i pausen. Ut med Martin Ødegaard og Adama Diomande, inn med Jo Inge Berget og Alexander Søderlund.

Høgmo fikk betalt etter tolv minutter. Håvard Nordtveit slo godt inn fra siden, ballen trillet gjennom hele feltet, og på bakerste stolpe kom Berget fossende. 

Med utsiden av høyrefoten banket Berget ballen høyt inn i det tomme målet. 

- Jo Inge var sinnsykt frisk når han kom inn og reddet oss med et fint mål, sier Stefan Johansen til Max etter kampen. 

- Det var deilig å få inn den. Jeg syns jeg har hatt noen gode kamper på landslaget nå, så jeg håper å fortsette der, sier Berget selv. 

2-0: Stefan Johansen jobbet inn det definitive vinnermålet sju minutter før slutt. Som du ser er ikke tribunene på Ullevaal overfylte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
2-0: Stefan Johansen jobbet inn det definitive vinnermålet sju minutter før slutt. Som du ser er ikke tribunene på Ullevaal overfylte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Men der de mange tomme setene på Ullevaal håpet på bedre norsk spill etter målet var det Finland som tok over initiativet på banen. Roman Eremenko smalt ballen via Andre Hansen og i stolpen bare to minutter etter Bergets scoring. 

Pinlig punktum
Eremenko fortsatte å plage det norske laget, men så, sju minutter før slutt, fikk kampen et passende punktum. 

Innbytter-keeper Joronen fikk et tilbakespill som Stefan Johansen jaget. Touchet til Joronen var av den klossete sorten, og dermed smalt han avklaringen i beina på Johansen. 

- Jeg syns han så litt shaky ut fra benken, sier Johansen. 

Ballen trillet rolig mot det åpne målet etter fadesen, men Johansen sikret 2-0 ved å banke den inn i det åpne målet. 

Høgmo jublet, og det gjorde det laveste reelle tilskuertallet på Ullevaal siden Færøyene gjestet landslagsarenaen i 1992 også. 4675 mennesker møtte opp for å se Norge mot Finland i kveld. 

- Seieren var grei, men kampen var ikke bra, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Vi får ta det litt på avstand for å se hvorfor det ble som det ble, men det var ikke i nærheten av den standarden vi ønsker å ha, fortsetter landslagssjefen. 

• LES OGSÅ: Spillerbørsen etter Finland-kampen - Slik spilte Norge.

Hele Norges coronakart