Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant generalprøven

U21-gutta knuffet seg til 2-0-seier.

Skottland - Norge minutt for minutt.CUMBERNAULD (Dagbladet.no): Skottland U21 - Norge U21 0-2.

Unggutta klarte det, og nå ligger alt til rette for A-laget i morgen. For de triste resultatene til Norges U21-landslag har hatt en tendens til å bli gjenskapt hos våre aller beste menn ett døgn etterpå.

I dag var Norge best fra start til slutt, selv uten å imponere.

Til det var det skotske laget alt for dårlig. De var gode til å takle, og det endte med masseknuffing med spillere fra begge lag da Lars Iver Strand ble taklet stygt. Og gult kort til skotske Wallace.

- Dette er det beste dette laget har prestert under min ledelse, nå er vi med i kampen om avansement fra gruppen, sier Hallvar Thoresen til NTB.

Christian Grindheim fra Haugesund ga Norge ledelsen etter 42 minutter. Han spilte Bjørn Helge Riise fram på kanten og Liverpool-backens lillebror la fint tilbake i feltet. Grindheim kunne ikke annet enn å mæle ballen i nettaket.

Norge skapte ikke veldig mange sjanser i kampen. Men det var nok til en enkel seier. Lars Kristian Eriksen vant en duell i feltet og nikket inn 0-2 etter 81 minutter. Til full punktering av skotske terriere.

U21-trener Hallvar Thoresen var ikke enig i at Norge ikke skapte sjanser.

- Jeg er veldig fornøyd med guttene i dag, spesielt i det offensive spillet fungerte det veldig bra, vi skapte mange sjanser, sier han til NTB.

Innbytter Trond Erik Bertelsen var alene med keeper to ganger uten å score. Begge ganger etter fint framspill av Kristoffer Hæstad (Start).

Men den største sjansen utenom målet brente Riise, da han skjøt over fra kloss hold. Hæstad, Grindheim og Daniel Fredheim Holm var Norges beste spillere.

Og nå lever EM-håpet for U21-gutta, som sto med to strake tap før kveldens kamp. I morgen får A-gutta sjansen til å gjøre det samme med sin VM-kvalik. Mot et Skottland som ikke har vært dårligere på 30 år.

MÅLSCORER: Christian Grindheim var god da Norge vant 2-0 over Skottland. Han scoret Norges første mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media