Norge vant krigen

Norge- Slovenia 30- 29: Håndballgutta kom, så, og vant tidenes norske herrehåndballthriller. Etter fiaskoen mot Tunisia sto Norge i går fram som krigere som spilte med hjerte for landet. - Nå skal vi se krigsfilm, «The Thin Red Line» Vi er seriøse vet du, ler Frode Hagen.

Og Hagen var bare den fremste av en rekke gode og glade norske spillere i går.

- For oss så føles dette like stort som da Norge slo Brasil i fotball-VM, sier en stolt og glad trener Leif Gautestad til Dagbladet.

Historisk

Han mener Norge brøt en psykisk barriere med seieren i går. Slovenia ble nummer fem i OL, og en virkelig verdensnasjon i herrehåndball. Grunnlaget for seieren kom i første omgang, og Norge gikk til pause med historiske 18- 12.

- Den omgangen var nok det beste vi noen gang har prestert, sier Frode Hagen til Dagbladet.

Han spilte bare andre omgang, men ble likevel redningsmannen. Etter at Slovenia i løpet av åtte minutter hadde knappet inn på sjumålsledelsen Norge hadde like etter hvilen, tok Norge time out. Inn kom Frode Hagen, som kvitterte med seks mål, og storspill resten av kampen.

- I dag var det stang inn. Kroppen har vært i form lenge, men i dag hadde jeg marginene med meg. Håndball er ofte veldig marginalt. Men det var deilig å endelig lykkes, sier Hagen.

Romkamerat Eivind Ellingsen hadde i likhet med Hagen 100 prosent uttelling i går.

- Sikkert tilfeldig. Vi bor på rom 329, kanskje et lykketall, ler han.

På flaska

Også keeper Gunnar Fosseng ble sentral. Han kom inn som innbytter for Steinar Ege, og reddet fire viktige skudd i sluttfasen.

- Nå er det rett på flaska. Vi drekker vi oss sønder og sammen, ler Fosseng ironisk.

For humøret gjorde også comeback i den norske troppen i går kveld. Etter tragedien mot Tunisia onsdag satt gutta oppe til langt på natt på hotellet. For å snakke ut, og spille kort. Spillerne fikk ikke lov til å gå hver til sitt for å være alene med de flaue tankene.

- Vi måtte bare se hverandre i øya og snakke om hvordan vi skulle reise oss, sier Fosseng.

Og for en oppreisning det ble.

<B>KRIGERE:</B> Norge kjempet som helter hele kampen i gjennom, og var strålende i forsvar før pause. Her er det den slovenske storskytteren Pajovic som blir stoppet av Eivind Ellingsen (nummer 8), Jan Thomas Lauritzen (nummer 2), og Roger Kvannli (nummer 6).