Norge vant lag-konkurransen

- En perfekt start på hoppsesongen, sier sportssjefen.

(Dagbladet.no): Alle de norske hopperne - Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal, Tom Hilde og Roar Ljøkelsøy - hoppet over 130 meter i begge omgangene i Kuusamo, Finland.

Og med andreplass (1,6 poeng bak Østerrike) halvveis var grunnlaget lagt for andre omgang, som endte i triumf.

- Dette var en perfekt start, det kunne ikke vært bedre! Forskjellen mellom sesongstarten i år og i fjor er som himmel og helvete, jubler hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.no

Morgenstern falt

For etter at Thomas Morgenstern (Østerrike) falt langt nede i bakken, kunne Ljøkelsøy lande trygt på 133 meter som siste hopper.

Det holdt til å sikre Norge lagseieren - og dermed den perfekte starten på hoppsesongen som Bråthen snakker om.

- For oss er dette en bekreftelse på at arbeidet vi gjorde i sommer, var så godt som vi håpet. Resultatet gir oss sjøltillit - og sammen med teknikk er sjøltillit kanskje det viktigste i hopping, påpeker han.

De norske gutta endte på 1152,8 poeng, 21,7 poeng foran vanligvis så suverene Østerrike.

- Lover godt for morgendagen

ANKERMANN: Roar Ljøkelsøy fikk en enkelt oppgave med å avgjøre lagkonkurransen i Norges favør, etter at Østerrikes Thomas Morgenstern falt i sitt siste hopp. Ljøkelsøy hoppet 133 meter i begge omganger. Foto: MATTI BJØRKMAN/LEHTIKUVA/SCANPIX
ANKERMANN: Roar Ljøkelsøy fikk en enkelt oppgave med å avgjøre lagkonkurransen i Norges favør, etter at Østerrikes Thomas Morgenstern falt i sitt siste hopp. Ljøkelsøy hoppet 133 meter i begge omganger. Foto: MATTI BJØRKMAN/LEHTIKUVA/SCANPIX Vis mer

Finland endte som nummer tre, Slovenia nummer fire og Tyskland nummer fem.

I morgen, lørdag, gjennomføres sesongens første individuelle renn, og Bråthen er optimist etter det han så i dag.

- Dette lover godt for morgendagen, helt klart. Jeg tror også det virker positivt på de som ikke hoppet i dag, sier han.

Da sikter han nok særlig til Anders Jacobsen og Sigurd Pettersen, som ikke ble tatt ut på dagens suksessrike norske lag.

Norge vant lag-konkurransen
TOM HILDE: Hoppet 138,5 meter i første omgang og 136,5 meter i andre.
BJØRN EINAR ROMØREN: Hoppet 134 meter i første omgang og 139 meter i andre.
GULLGUTTER: Disse hopperne kan gi Norge mye moro denne vinteren. F.v.: Anders Bardal, Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Roar Ljøkelsøy.
ANDERS BARDAL: Hoppet 134 meter i første omgang og 138 meter i andre.