Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant laghoppingen i Kollen

Marius Lindvik avsluttet med stil.

VANT: Marius Lindvik og de norske gutta vant lagkonkurransen i Holmenkollen lørdag. Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP
VANT: Marius Lindvik og de norske gutta vant lagkonkurransen i Holmenkollen lørdag. Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP Vis mer

Sterk hopping fra hele det norske laget sørget for hjemmeseier på laghoppingen i Holmenkollen lørdag. Alle de fire norske hopperne leverte knallhopp.

Etter en litt skuffende start på Raw Air i fredagens kvalifisering slo de norske hopperne veldig sterkt tilbake i lagkonkurransen.

VANT FORAN TOMME TRIBUNER: De norske gutta får seiershyllesten. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet
VANT FORAN TOMME TRIBUNER: De norske gutta får seiershyllesten. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet Vis mer

Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Marius Lindvik sørget for en solid ledelse etter én omgang og i finaleomgangen hoppet også Robert Johansson kjempegodt for Norge, som vant i Holmenkollen uten tilskuere på tribunen.

- Jeg bare storkoste meg egentlig. De eneste som kunne gjort det bedre, var publikum, spøkte Forfang til NRK.

Konkurransen gikk for tomme tribuner på grunn av frykten for spredning av koronaviruset, men de norske hoppgutta leverte fra start.

Forfang åpnet konkurransen for Norge med et kjempehopp på 128,5 meter. Det hadde vært dårligst i 2. omgang, der alle nordmennene leverte hopp på over 131 meter.

Lindvik sikret en utrolig sterk lagkonkurransen for Norge, med sitt hopp på 132 meter. Norge vant hele 36,5 poeng foran Tyskland. Slovenia ble nummer tre.

Hele Norges coronakart