LAGSEIER: Her Jan Schmid i svevet.Foto: SCANPIX/APo/Michael Probst
LAGSEIER: Her Jan Schmid i svevet.Foto: SCANPIX/APo/Michael ProbstVis mer

Norge vant lagkombinert da Østerrike falt

- Det var litt flaks.

Jørgen Graabak gikk et sterkt løp og hadde også litt flaks da Norge vant lagkonkurransen i verdenscupen kombinert lørdag.

Tyskland ble nummer to 1/10 bak de norske kombinertgutta. Østerrike tok tredjeplassen. Østerrikerne ledet på oppløpet, men Bernhard Gruber falt med seieren på gaffelen.

- Det var litt flaks med i spillet, men vi er glade for seieren. Jørgen gikk et godt løp. Han hoppet også bra og er i framgang der. Som utøver er han veldig seriøs og treningsvillig. Dermed har han også tatt et steg opp i verdenstoppen i vinter. Det var interessant å teste ham på siste etappe med tanke på at det er VM neste år. Jørgen har stor fart, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

For Norge gikk også Mikko Kokslien, Magnus Moan og Jan Schmid.

Nordmennene startet 15 sekunder bak ledende Østerrike i langrennet. Tre lag kjempet nesten side om side den siste milen av løpet.

Noen hundre meter fra mål ledet Østerrike. Men Graabak var den beste på det dramatiske oppløpet. Han kom inn akkurat foran Tino Edelmann etter en tett finish.

Søndag skal løperne gjennom en individuell konkurranse samme sted. Opprinnelig var rennene lagt til Schonach, men det lot det seg ikke gjøre å konkurrere.

(NTB)