Norge vant lett

SAARBRÜCKEN (NTB): Norge levde ikke farlig i VM-starten da Hviterussland ble slått 34-21 i kveld, og nå venter enda større seire.

Norge får godkjent etter timen foran glisne tribuner, men det er fortsatt veldig mye å gå på. Så er spørsmålet om kamper mot Frankrike, Kroatia og spesielt Canada og Usbekistan kan preparere Norge foran alvoret som først starter med kvartfinale neste torsdag.

Sjanseløs

Som ventet var ikke Hviterussland i nærheten av gode nok til å gi Norge en dårlig start på VM. At kampen var noe nær jevn halve tiden, må de norske jentene ta ansvaret for. Hullene i forsvaret var for store og det ble for mange tekniske feil (10) i angrepet i 1. omgang.

Umiddelbart etter pause takket Norge for følget, og de etterhvert svært slitne hviterussere ble bare lenger og lenger etter. Tungpustede motstandere skapte et kontringseldorado for de norske jentene.

Trener Marit Breivik lot nesten alle jentene få mye spilletid, og det gjorde at støttespillere som Susann Goksør og Trine Haltvik fikk perioder på benken.