Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant skjebnekamp

Norge vant 5-2 i dagens skjebnekamp mot Italia i B-VM i ishockey. Dermed er det fortsatt liv i kampen om opprykk.

Kampene går søndag og da må først nordmennene slå Storbritannia, som ikke har noe å spille for. Så må Italia slå Frankrike i den neste kampen. Det kan virke langt vanskeligere.

Det er klart at franskmennene har mest å spille for, men landslagssjef Roy Johansen stoler på at italienerne ikke vil «legge» seg.

- Jeg må stole på Italia spiller for fullt selv om det franske lagets motivasjon er større, sa Johansen til NTB.

-Skylder en tjeneste

Ole Eskild Dahlstrøm og Anders Myrvold har spilt på samme lag som den italienske målvakten Michael Rosati. Og sistnevnte fikk klar beskjed av de to nordmennene: -Du har å spikre igjen buret mot Frankrike!

- Han skylder meg en tjeneste og fikk beskjed om det etter kampen, sa Ole Eskild Dahlstrøm, som var enig i at hans lagkamerater gjorde jobben sin mot Italia. - Vi holder i hvert fall liv i kampen om opprykk, slo Storhamar-veteranen fast.

Landslagssjef Johansen var langt bedre fornøyd med de norske spillernes uttelling enn tilfellet var mot Frankrike skjærtorsdag. Da skar alt seg. Nordmennene scoret ikke mål, i tillegg til at dommeren hadde en håpløs dag. Dommeren ble tatt ut av VM etter den kampen.

Mot Italia fikk Norge den tidlige scoringen som de skulle hatt dagen før. Marius Trygg feide inn en ispuck etter bare drøyt ett minutts spill. Ti minutter senere styrte Trond Magnussen inn et slagskudd fra Svein Enok Nørstebø.

Italienerne måtte framover, og det norske laget fikk tid til å vende opp spillet slik Johansen vil at de skal gjøre.

Sampo-magi I midtperioden reduserte Italia i et overtallsspill før Espen «Shampo» Knutsen viste litt magi. Han dro av et par italienske spillere før han med nærmest tre menn som ryggsekk satte pucken i mål.

- Ikke hver gang jeg får mulighet til å gjøre slike mål, men jeg fikk overraskende god plass på siden og da var det var å forsøke seg, sa Shampo.

Italienerne reduserte ytterligere en gang før Tommy Jakobsen satte inn 4-2 i undertall. I siste perioden trygget nordmennene seieren og Per-Åge Skrøder fastsatte tidlig sluttresultatet på et flott skudd fra liggende posisjon.

(NTB) Norge - Italia 5-2 (1-0,2-2,1-0)

3. periode:

Slutt!
44. min: 5-2! Per Åge Skrøder legger på til 5-2, etter pasning fra Marius Trygg og Erik Ryman.

2. periode:
Pause!
38. min: 4-2! Tommy Jackobsen får pasning fra Trond Magnussen og scorer Norges fjerde mål.
35. min: 3-2! Giorgio De Bettin reduserer for Italia.
34. min: 3-1! Espen Knutsen fører Norge tilbake i tomålsledelse.
33. min: 2-1! Armando Chelodi reduserer for Italiapå powerplay.
1. periode:
Pause!
17. min: Snorre Hallem blir utvist i 2 minutter for hooking.
10. min: Sven Enok Nørstebø øker norges ledelse til 2-0, etter pasning fra Trond Magnussen og Tommy Jackobsen.
2 min: Marius Holtet blir utvist i 2 minutter for tripping.
1 min: 1-0! Norge tar ledelsen allerede etter et minutt og 34 sekunder ved Marius Trygg. Pasningen fikk han fra Espen Knutsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media