Norge vant tross åtte utvisninger

- Har dere det på film? spør toppscorer Myrhol, etter en av de rareste.

NORRKÖPING (Dagbladet): Norge - Japan 35-29.

De norske gutta fikk det langt fra så lett som mange kanskje trodde før kampen. Japanerne var kvikke i beina og ga seg aldri.

Da Norges nådestøt kom midt i andreomgangen klarte de derimot ikke henge med.

Nå må håndballgutta raskt skru hodet mot Ungarn, som de møter allerede i morgen ettermiddag.

- Vi var opp og ned, men jeg syns vi spiller helt ok. Det er synd det blir så mange utvisninger, hadde vi sluppet det, kunne vi fått til mer, sier Robert Hedin til TV 2, smått misfornøyd med åtte utvisninger og dermed også dommernes innsats.

Syk Ege Kristian Kjelling ville spille med tights under shortsen i kveld, men det fikk han ikke lov til av Det internasjonale håndballforbundet. De norske gutta trengte derimot ikke strømpebukser for å banke Japan.

Da er det verre for Norge at Steinar Ege er isolert på spillerhotellet med det som trolig magevirus.

- Vi håpet det skulle går seg til i løpet av dagen, men han har ikke blitt bra nok. Vi håper derimot han rekker lørdagens kamp mot Ungarn, sier landslagslege Thomas Torgalsen til Dagbladet.

Ole Erevik sto veldig bra i Eges fravær, og vartet blant annet opp med to strafferedninger både før og etter pause.

- Det var kjekt å få spille en hel kamp, og det var kjekt å vinne åpningskampen. De skyter fra mange forskjellige rare steder på banen, så det blir naturlig nok mange skudd på mål, sier Erevik, som får tillit fra start mot Ungarn dersom Steinar Eges form ikke er veldig mye bedre.

Landslagsledelsen bestemmer seg i morgen for om enda en keeper må hentes inn.

- Er det sånn at Steinar Ege ikke kan spille i morgen heller, må vi hente inn Magnus Dahl som reservekeeper, sier Robert Hedin.

Rykket fra Norge rykket fra japanerne midt i førsteomgangen. Mye takket være Bjarte Myrhol, som var brennheit inne på linja. Löwen-spilleren banket inn seks på åtte skudd før hvilen.

Halvveis ledet Norge med fem mål 18-13.

- Vi får masse tominuttere som ødelegger rytmen i spillet, men vi får ta det som det er, sa en litt frustrert Robert Hedin til TV 2 i pausen.

Totalt åtte utvisninger ble det på Norge. Det kunne blitt skjebnesvangert mot et bedre lag.

Blant annet ble Bjarte Myrhol idømt en tominutter mens han satt på benken, da sekretariatet grep inn..

- Har dere det på film? sier Myrhol til TV 2.

- Mye hyling Slik forklarer strekspilleren det som skjedde:

- Jeg reiste meg ikke engang, men hadde vel en hånd oppe - fordi jeg reagerte på skrittfeil eller noe sånt. Jeg sa ingenting så jeg skjønner ikke hva de reagerte på.

- Fikk du noen forklaring av dommerne?

- Nei, da sa ingenting.

Myrhol er litt oppgitt over alle utvisningene, men vil ikke bruke for mye energi på det.

- Japanerne er lettere enn oss og hyler og skriker mye. Da blir det ofte sånn. Kampen blir litt preget av det, men vi mister ikke søvnen av den grunn.

Opp i ryggen Japanerne var hurtige, smidige og spilte uortodokst - og i starten av andreomgangen sleit de norske gutta med å få tak på dem. Erevik fikk en tung start på omgangen, men hevet seg kraftig etter hvert og var Norges beste sammen med Bjarte Myrhol.

De kom seg opp i ryggen på Norge og var bare to mål bak, før Hedins menn rykket fra og trygget seieren - som endte på seks mål (35-29).

Japanerne fikk hele ni straffer. Norge fikk ikke mye hjelp av dommerne i Norrköping.

- Vi spiller med en eller to mindre i store deler av andreomgangen, men det er sikkert litt vanskelig for dommerne også, siden de er så mye lettere. Da ser det sikkert verre ut enn det er, sier Håvard Tvedten til Dagbladet.