Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant uten å skape sjanser

Carew scoret på straffe etter at Gamst lurte Degen til å felle ham.

BANKET INN STRAFFE: John Carew ekspederte inn kampens eneste mål på straffe. Norge vant i Genéve. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
BANKET INN STRAFFE: John Carew ekspederte inn kampens eneste mål på straffe. Norge vant i Genéve. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

|||
GENÈVE (Dagbladet): Sveits - Norge 0-1

Norge spilte seg til en eneste målsjanse i kveld. Liverpool-back Philipp Degen ble lurt av en fiks dragning fra Morten Gamst Pedersen, og laget straffe som John Carew satte i mål.

En kombinasjon av tur, og tett organisering gjorde at heller ikke sveitserne kom til mange sjanser.

De få de fikk, ble satt utenfor eller rett på Rune A. Jarstein. Jon Knudsen som sto første omgang trengte aldri å vise hva han er god for.

Stort mer typisk Drillo kan det vel ikke bli: Ikke akkurat festfotball, men Norge kvernet ut et resultat — selv om det selvsagt betyr minimalt i november 2009.

- Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør defensivt. Offensivt er det litt mer å rette på, sier Egil Drillo Olsen til Viasat etter kampen.

- Spillerne står på, midtbanen jobber forbilledlig og legger ned bøttevis av kilometer, sier landslagssjefen.

Grått før pause
Første omgang ble like grå som høstværet som feiet inn over Stade de Genève like før kampstart.

Det nærmeste noen av lagene kom en sjanse, var da Alexander Frei headet til side for Jon Knudsens mål etter en halvtime .

Jon Inge Høiland måtte steppe inn i midtforsvaret på kort varsel da Kjetil Wæhler slo opp en skade under oppvarmingen. Høiland opphevet en offside og skapte egentlig en stor sjanse for Sveits tidlig i kampen, men Norge ble reddet av en like slurvete assistentdommer.

Huseklepp sto bak Norges beste halvsjanse i første omgang. Han ble fint spilt fram av Skjelbred, men innlegget ble ikke presist nok, og enkelt avklart av en sveitser.

Norges beste avslutning var et Riise-frispark i det 36. minuttet fra rundt 25 meters hold. Men etter en liten dytt på ballen fra Morten Gamst Pedersen, gikk sleggeskuddet fra Riise godt over mål.

Erik Huseklepp skaffet det frisparket da han ble felt av Philippe Senderos, men ble samtidig skadd og måtte ut fem minutter før pause.  Morten Moldskred kom inn som høyrekant i stedet for Brann-spissen.

Gamst lurte Degen
Norge byttet inn Rune Almenning Jarstein for Jon Knudsen i pausen, mens Sveits gjorde fire bytter.

En av de som kom inn for hjemmelaget var Liverpool-backen som etter nøyaktig to minutter felte Gamsten i straffefeltet.

Det spørs om det hadde blitt noen stor sjanse av situasjonen dersom ikke Degen gikk så til de grader på finta til Gamst og tok beina hans i stedet for ballen.

John Carew satte straffesparket trygt nede i venstre hjørne.

- Det var bare bare å slå hardt i mål som vanlig, kommenter John Carew til Viasat.

Noen små minutter seinere fikk Sveits sin første store sjanse i kampen, men avslutningen gikk rett på Jarstein.

Rundt midten av omgangen spilte Sveits seg til et par solide sjanser. Den første stoppet Tom Høgli med solid markering, den andre trillet like utenfor stolpen til Jarstein.

I andre omgang vandret Moldskred vandret litt mellom en spissrolle offensivt og kantrolle defensivt. Han ble spilt helt fri ved en anledning, men fikk ballen for langt foran seg til at det kan kalles en reell målsjanse.

- Vi spilte kompakt, og gjorde dem veldig frustrert etterhvert. De lette etter muligheter, men greide ikke skape sjanser.

- Tryggheten er der nå. Vi er et lag som er veldig vanskelig å slå, sier John Arne Riise til Viasat.

LANDSLAGSCOMEBACK: Kristofer Hæstad startet på Norges midtbane. Det er første gang siden Tyrkia-kampen for to år siden. Foto: Michael Buholzer / REUTERS.
LANDSLAGSCOMEBACK: Kristofer Hæstad startet på Norges midtbane. Det er første gang siden Tyrkia-kampen for to år siden. Foto: Michael Buholzer / REUTERS. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media