Norge var i himmelen i 129 sekunder

Sjokkerte svenskene med utlikning i andre periode.

(Dagbladet): Sverige - Norge 3-1.

Få trodde på en gjentakelse av ishockeyguttas VM-bragd mot Sverige i fjor, de fleste håpet vi skulle slippe juling av Søta Bror, og resultatet i Globen ble vel noe sånn midt imellom.

For det tok nesten 17 minutter før Jakob Silfverberg satte første puck i buret bak Lars Haugen, og 20 sekunder ut i andre periode satte de norske gutta en skikkelig støkk i hjemmepublikummet.

INGEN KJÆRE BROR: Første periode var preget av mye knuffing og mange utvisninger.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN KJÆRE BROR: Første periode var preget av mye knuffing og mange utvisninger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Mads Hansens skudd snek seg forbi Per-Åge Skrøder foran mål, og en synsblokkert svensk målvakt måtte se utlikningen gå inn bak seg.

Dessverre for Norge varte jubelen over den scoringen bare i to minutter og ni sekunder.

Fikk ikke juling
For Sverige slo tilbake nesten umiddelbart, da Marcus Kruger styrte pucken enkelt i buret etter vakkert forarbeid av Niklas Hjalmarsson.

Etter det var det vel få som trodde på enda en utlikning, og i stedet kunne Loui Eriksson øke til 3-1 i tredje periode. Men det ble ikke flere mål enn det.

FOR DALE OEN: De norske spillerne hedret som varslet minnet etter Alexander Dale Oen med en gullstripe på hanskene.Ønsket om å spille med sørgebånd ble avvist fra det internasjonale ishockeyforbundet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FOR DALE OEN: De norske spillerne hedret som varslet minnet etter Alexander Dale Oen med en gullstripe på hanskene.Ønsket om å spille med sørgebånd ble avvist fra det internasjonale ishockeyforbundet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Norge har med andre ord ingenting å skamme seg over, etter å ha klart seg greit mot et svensk mannskap som blant annet har med 14 NHL-proffer, og som mange mener er den beste troppen våre naboer har stilt i et VM.

Knuffing
Roy Johansens menn forsvarte seg godt, og Lars Haugen spesielt spilte en strålende kamp i mål for Norge.

- Vi visste jo hva vi ventet. Haugen var solid i mål, og for oss så var det en bekreftelse på at vi er godt forberedt. Det ble et par lange bytter, og det tærer på kreftene, sier Johansen til MAX.

Kampen forøvrig var preget av mye knuffing og mange utvisninger, spesielt i den første perioden, og Johansen syntes Norge pådro seg for mange.

- Vi blir straffet hardt av gode dommere, ikke nødvendigvis med scoringer, men ved at vi må jobbe så mye i egen sone over mye tid, sier landslagssjefen.

Norges neste VM-kamp er mot Russland søndag.