Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalifisering - Norge-Tsjekkia:

Norge var svært mye bedre enn på lenge. Men Dæhli fra start bør være en selvfølge

Vi ba om bedring, fikk etter hvert mye mer og sitter med en følelse av at 1-1 mot Tsjekkia er vendepunktet vi har ventet på. Hadde ikke Tarik Elyounoussi vært så desperat ville vi vunnet også.

VIKTIG BRIKKE: Mats Møller Dæhli kom inn og skapte en endring i det norske spillet. Neste gang må han få starte, mener Morten Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIKTIG BRIKKE: Mats Møller Dæhli kom inn og skapte en endring i det norske spillet. Neste gang må han få starte, mener Morten Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge-Tsjekkia 1-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var ikke marginene eller uflaksen som fratok Norge seieren mot Tsjekkia. Det var ren desperasjon - den sulteforedes mangel på en klar hjerne da det gjaldt som mest. Da målsjansen over alle målsjanser ble gitt oss på en meningsløs tversoverpasning bak i det tsjekkiske laget - da Tarik Elyounoussi og Alexander Søderlund ikke bare var alene med Tsjekkias keeper, men dønn alene med Tsjekkias keeper, det var ingen andre der, det var bare de to - var vi det enkleste valg unna 2-1. Men ingen valg er enkle når elendigheten henger over deg og alle krever mål og seier.

Derfor ble det feil.

Derfor gikk Tarik Elyounoussi for æren da han burde spilt ballen på tvers til Alexander Søderlund.

Som garantert hadde scoret.

MIN PÅSTAND, SELV om det så ut som om Elyounoussi satte seg selv over laget da han valgte å avslutte rett på keeper, er at det var presset, lagets situasjon og 87. plassen på FIFA-rankingen som spilte den norske spissen et puss. Jeg mener, Tarik Elyounoussi er jo ingen egoist. Han gjør bare feil som alle andre. Og med seks tap på de sju siste kampene - der den eneste seieren er den mot San Marino, er det forståelig.

Fordi 1-1 ikke forandrer på noe som helst er valget han tok allerede tilgitt.

NORGE VAR IKKE veldig gode mot Tsjekkia selv om folket sto, ropte "alle gutta" og "hele stadion" og ganske sikkert gikk fornøyde hjem. Men laget var veldig mye bedre enn det har vært på lenge. Det første kvarteret så du hva vilje, tæl og innsats betyr i fotball. Da vinner du dueller. I andre omgang så du hvor mye en scoring betyr. For etter å ha vært nærmest døde etter 0-1 ble det full fyr i teltet da Alexander Søderlund skaffet Norge et brudd, Tarik Elyounoussi driblet seg til straffespark og Søderlund dundret ballen i nettaket.

BEDRING: Det er en bedring - men Lars Lagerbäcks Norge er ikke der riktig ennå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEDRING: Det er en bedring - men Lars Lagerbäcks Norge er ikke der riktig ennå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Så mye at vi hadde Tsjekkia på gaffelen.

Et lag ikke fullt så sulteforet på suksess ville tatt noen bedre valg og vunnet denne kampen.

LARS LAGERBÄCKS NORGE er ikke der ennå. Selv om denne matchen var et stort steg i riktig retning er det fortsatt mange biter som må falle på plass. For når vi er sårbare er vi ekstremt sårbare, det så du den siste halvtimen av første omgang da tsjekkerne fikk store rom, spilte oss lave og det var Rune Allmenning Jarsteins gode redninger som holdt oss inne i kampen.

FØR KAMPEN SKREV jeg at et av Norges problemer er at vi har for mange jevne spillere. Med andre ord, vi har for få enere. Derfor argumenterte jeg for at Sander Berge og Mats Møller Dæhli burde spille fra start. Fordi de er spillere utenom det vanlige. Fordi de garantert er framtida i Norge herrer A. Sander Berge fikk tillitt fra start og viste med andreomgangen at han fortjener en plass i laget.

Mats Møller Dæhli fikk som vanlig bare en halvtime og viste at det var helt feil.

JEG HAR SKREVET det før, flere ganger også, og kommer ikke utenom det denne gangen heller. Mats Møller Dæhli er ikke bare god nok for Norge. Han bør være en selvfølge. Da vi spilte i Tsjekkia i fjor høst kom han inn og var Norges beste spiller. Da vi tapte i Belfast i slutten av mars var Møller Dæhlis innhopp det eneste som gledet. Og derfor, selv om det kan høres ut som hakk i plata, kan jeg ikke se for meg en lagoppstilling tirsdag kveld uten MMD fra start mot Sverige.

Det tror jeg ikke Lars Lagerbäck gjør heller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!