<strong>VIKTIG MANN:</strong> Bjarte Myrhol var drivkraften i Norges beste periode, da det ble femmålsledelse midt i andre omgang. Den ledelsen kom godt med da det raknet mot slutten av kampen. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Scanpix
VIKTIG MANN: Bjarte Myrhol var drivkraften i Norges beste periode, da det ble femmålsledelse midt i andre omgang. Den ledelsen kom godt med da det raknet mot slutten av kampen. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Scanpix Vis mer

Norge videre etter dramatisk ettmålsseier

Sleit mot Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Norge - Brasil 26-25.

Kveldens seier gjør at de norske gutta er sikret en plass i VMs mellomspill, uansett hvordan det går i andre kamper.

Torsdagskampene vil avgjøre om får med seg noen poeng til Jönköping.

Og kampen mot Brasil ble mer dramatisk enn et norsk håndballhjerte har godt av. Norge svingte veldig i prestasjonene og var nær ved å rote bort en femmålsledelse i sluttminuttene - men klarte å hale i land en ettmålsseier.

- Det er ett mål som skiller himmel og helvete. Det ville vært en katastrofe om vi hadde spilt uavgjort mot Brasil, for jeg var ganske sikker på at vi hadde det da vi ledet med fem, sier Myrhol til Dagbladet.

Trøblete start Robert Hedin måtte nok en gang klare seg uten Kristian Kjelling, som er på bedringens vei etter bihulebetennelsen. Landslagssjefen valgte også å hvile Håvard Tvedten fra start, siden han har spilt så mye til nå i VM.

Og det startet slettes ikke bra for Norge. Brasil gikk opp i føringen og først etter ni minutter klarte Børge Lund å sette inn Norges andre mål.

Gutta skjerpet seg og overtok initiativet i kampen, for så å gi det fra seg igjen. Brasilianerne kom seg litt for lett gjennom det norske forsvaret og i motsatt ende av banen florerte bomskuddene i perioder.

- Det var kanskje ikke så fint å se på i dag. Vi ga dem en selvtillit de ikke skulle hatt, sier Hedin til TV 2.

Norge er likevel et såpass mye bedre lag at det holdt til en ettmålsledelse halvveis (13-12).

De norske gutta burde tidligere tatt et skikkelig grep om denne kampen, sånn at Hedin kunne spart sentrale spillere som har vært mye på banen så langt i VM - og samtidig fått gitt unggutta viktig matching.

Giftig Myrhol Det er ikke så mye pent å skrive om starten av andreomgangen heller, men det løsnet etter hvert.

FAKTA

Norge - Brasil 26—25 (13-12)
Cloetta Center, 2200 tilskuere.

Norge: Ole Erevik, Steinar Ege - Børge Lund 2, Erlend Mamelund 5, Kjetil Strand 2, Bjarte Myrhol 7, Vegard Samdahl 1, Frank Løke 2, Håvard Tvedten 4, Lars Erik Bjørnsen 2, Eivind Tangen, Einar Sand Koren 1, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Thomas Skoglund.

Toppscorer Brasil: Fernando Jose Pacheco 6.

Dommere: Couliabaly/Diabate, Elfenbenskysten.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Brasil 5 x 2 min.

Norge møter Island torsdag.

Norge fikk dreis på forsvarsspillet og dermed ble det en del kontringsmål. Spesielt Bjarte Myrhol var giftig framover i den perioden hvor Norge rykket fra.

- Det var noe vi hadde bestemt oss for. Vi er gode når vi kommer med tre spillere i kontringsfasen. Da får vi brettet og oss ut, og vi blir vanskelig å stoppe, sier sjumålsscorer Myrhol.

Brassene spiste opp den halvkomfortable femmålsledelsen Norge hadde drøyt ti minutter før slutt, da Hedins menn gikk tilbake til gamle synder. Svakt bakover og for liten flyt i angrep.

Med fire minutter igjen var Brasil bare ett mål bak, på stillingen 24-23. Myrhol kriget til seg en straffe i det påfølgende angrepet og Erlend Mamelund scoret. De gulgrønne reduserte igjen og rett etter leverte Ole Erevik en praktredning på en brasiliansk kontring.

Mamelund ga dem kontringsmuligheten da han kastet bort en ball i angrep, men revansjerte seg da han banket inn 26-24. Brasilianerne reduserte, men Norge holdt unna i sluttsekundene og vant med ett.

Ingen Japan-hjelp Norge fikk som ventet ingen hjelp av Japan tidligere i kveld og også Ungarn tok dermed et stort steg mot mellomspillet.

Island er store favoritter mot Østerrike seinere i kveld, og med seier der vil det være klart at Island, Ungarn og Norge går videre.

I den neste runden vil Norge trolig møte Frankrike, Spania og Tyskland. Det blir seks lag i den gruppa - og de to beste går til semifinalene.

<strong>HES:</strong> Ole Erevik sto 60 tunge minutter i mål med forkjølelse og hadde nesten ikke stemme da han snakket med TV 2 etter kampen. - Jeg var på by'n i går, fleipet målvakten. Foto: Håkon Molsvold Larsen/Scanpix
HES: Ole Erevik sto 60 tunge minutter i mål med forkjølelse og hadde nesten ikke stemme da han snakket med TV 2 etter kampen. - Jeg var på by'n i går, fleipet målvakten. Foto: Håkon Molsvold Larsen/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer