Norge videre etter dramatisk ettmålsseier

Sleit mot Brasil.

VIKTIG MANN: Bjarte Myrhol var drivkraften i Norges beste periode, da det ble femmålsledelse midt i andre omgang. Den ledelsen kom godt med da det raknet mot slutten av kampen. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Scanpix
VIKTIG MANN: Bjarte Myrhol var drivkraften i Norges beste periode, da det ble femmålsledelse midt i andre omgang. Den ledelsen kom godt med da det raknet mot slutten av kampen. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Norge - Brasil 26-25.

Kveldens seier gjør at de norske gutta er sikret en plass i VMs mellomspill, uansett hvordan det går i andre kamper.

Torsdagskampene vil avgjøre om får med seg noen poeng til Jönköping.

Og kampen mot Brasil ble mer dramatisk enn et norsk håndballhjerte har godt av. Norge svingte veldig i prestasjonene og var nær ved å rote bort en femmålsledelse i sluttminuttene - men klarte å hale i land en ettmålsseier.

- Det er ett mål som skiller himmel og helvete. Det ville vært en katastrofe om vi hadde spilt uavgjort mot Brasil, for jeg var ganske sikker på at vi hadde det da vi ledet med fem, sier Myrhol til Dagbladet.

Trøblete start Robert Hedin måtte nok en gang klare seg uten Kristian Kjelling, som er på bedringens vei etter bihulebetennelsen. Landslagssjefen valgte også å hvile Håvard Tvedten fra start, siden han har spilt så mye til nå i VM.

Og det startet slettes ikke bra for Norge. Brasil gikk opp i føringen og først etter ni minutter klarte Børge Lund å sette inn Norges andre mål.

Gutta skjerpet seg og overtok initiativet i kampen, for så å gi det fra seg igjen. Brasilianerne kom seg litt for lett gjennom det norske forsvaret og i motsatt ende av banen florerte bomskuddene i perioder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer