Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge videre i VM tross sjokkåpning

Nå venter gruppefinale mot Nederland.

  • Norge - Angola 30-24 (13-12)

KUMAMOTO (Dagbladet): Jobben måtte gjøres, men Norge slo som forventet Angola torsdag ettermiddag - dog med knapp margin. Det betyr at det blir mer VM-spill på håndballjentene etter gruppespillet.

Norge har hatt litt oppstartsproblemer i dette mesterskapet, hvor de spiller jevnt med antatt svakere motstand fram til pause.

- Jeg vet ikke hvorfor. Jeg synes kampen i dag er rotete. Vi vet alt hva de kommer med. Altså, vi vet ALT. Men vi klarer ikke å få stoppet det, så jeg vet liksom ikke hva som er grunnen, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Er du skuffet?

- Nei, ikke nødvendigvis. Men jeg er skuffet over følelsen man sitter igjen med etterpå. Jeg føler at muligheten er der, men så klarer vi ikke å komme opp på det giret vi ønsker å være på.

FIKK RØFF BEHANDLING: Heidi Løke måtte tåle mye juling i kampen mot Angola. Vis mer

Strålende utgangspunkt

Norge er videre til mellomrunden, og foreløpig har de med seg to poeng videre. Regelen er at man tar med seg poengene man har tatt fra de to andre lagene som går videre fra gruppespillet. Norge har nå slått alle lagene bortsett fra Nederland.

De oransje venter i den siste gruppespillskampen fredag. Vinner Norge også den, betyr de at de starter hovedrunden med fire poeng. Det er et strålende utgangspunkt med tanke på å nå en semifinale.

- Lærerikt

- Det ble nok en slitekamp. Vi jobbet iherdig for å komme forbi og dra ifra. Det er lærerikt, men krevende. Det viser «stayer» og arbeidsmoral i gjengen, så er det litt opp og ned. Men vi vinner 30-24 til slutt og er ganske godt fornøyd, oppsummerer Thorir Hergeirsson overfor TV3.

Islendingen mener Angola blir undervurdert, og ble ikke overrasket av at det ble en såpass tøff kamp.

- Nei, jeg er en av de få her som vet at det er et bra prosjekt de holder på med. Det er ganske mange som har en litt ovenfra-og-ned-holdning til de nasjonene som ikke er de kjente europeiske, men det må vi slutte med, sa han og skrøt av Angola.

- Det var en rotekamp. Vi bommer en del, sliter mye, men jeg synes vi kjemper oss tilbake og vinner med seks mål. Det er godt, oppsummerer Heidi Løke overfor TV3.

Rufsete første omgang

Norge var klar favoritt mot Angola, men de norske håndballjentene åpnet på en rufsete måte - akkurat som mot Slovenia og Serbia.

Etter 16 spilte minutter hadde Angola hatt fire tominuttere, men likevel sto det 7-7 på måltavla.

At Herrem - som sto med 18 mål på 19 avslutninger i VM - bommet alene med keeper når det nærmet seg pause, beskrev Norges omgang.

Solid norsk keeperspill - deriblant to strafferedninger av andrekeeper Andrea Austmo Pedersen - sørget likevel for 13-12-ledelse til pause.

JUKS: Slik jukser VM-arrangøren for å få opp stemningen i arenaene når det spilles kamp. Video: Rødt Kort. Vis mer

Sint Thorir

Det løsnet derimot ikke etter hvilen tross en tidlig tremålsledelse, og på stillinga 19-16 ba en sint Thorir Hergeirsson om timeout.

- Vi må kreve mer av oss selv! var beskjeden fra landslagstreneren etter slurv bakover.

Norge svarte med to kjappe scoringer og 21-16-ledelse, men så svarte Angola med tre reduseringer og 21-19, som ledet til nok en timeout.

Da Angola snuste på en utlikning, økte Norge i stedet til 23-20, og til slutt vant de norske jentene 30-24 i en kamp som kanskje ble litt mer spennende enn hva Thorir og co. hadde ønsket.

Spenning i gruppe B

Norges gruppe krysser med gruppe B i mellomrunden. Det betyr at Norge skal møte Sør-Korea, Tyskland og Frankrike/Danmark. Den gruppen ferdigspilles også fredag ettermiddag norsk tid, med Frankrike mot Danmark som den viktigste kampen.

De to håndballstorhetene møtes i det som blir en kamp for overlevelsen. Vinner Danmark, går de videre. Blir det uavgjort eller fransk seier, er det den regjerende europa- og verdensmesteren Norge må på bryne seg på.

Kampstart for Norge - Nederland er fredag kl. 12.30. Kampen vises på Viasats plattformer.