VIL ENDRE IGJEN: Norges hopptrener Alexander Stöckl (med ryggen til) og Anders Bardal mener de relativt nye hoppreglene er modne for utskifting igjen. 
Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
VIL ENDRE IGJEN: Norges hopptrener Alexander Stöckl (med ryggen til) og Anders Bardal mener de relativt nye hoppreglene er modne for utskifting igjen. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer

Norge vil ha nye hoppregler igjen

- Dette vil alle skjønne, sier Alexander Stöckl.

Norge vil etter sesongen legge fram et forslag om endringer i reglene for vindkompensasjon i skihopping, skriver Aftenposten.

Vindkompensasjon ble innført for at hoppere med mye bakvind ikke skulle bli offer for dårlige forhold. Systemet blir gjerne omtalt som komplisert av kritikerne, mens de som er positive til forholdkompensasjon ser fordelene ved at en ikke trenger å starte en konkurranse på nytt om forholdene endrer seg underveis.

- Jeg og flere med meg mener at poeng burde kuttes ut. I stedet bør det innføres et tillegg i meter, slik at det står for eksempel 125 meter (lengden) + 3,9 meter (kompensasjon). Det er noe alle vil skjønne, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Aftenposten.

Han mener også hopperne bør kompenseres mer i første del av hoppet, noe som Norges bestemann i hoppuken, Anders Bardal støtter.

- Det er i den fasen, like etter satsen, at mye av det viktige i skihoppingen foregår. Den fasen betyr så mye, og har for lite å si i dag, mener Steinkjer-hopperen.

(NTB)