BØR VERDSETTES MER: Expressens Daniel Berglund mener nordmenn bør sette mer pris på en idrettsutøver som Petter Northug. Foto: AP Photo/Armando Trovati
BØR VERDSETTES MER: Expressens Daniel Berglund mener nordmenn bør sette mer pris på en idrettsutøver som Petter Northug. Foto: AP Photo/Armando TrovatiVis mer

- Norge vil kanskje aldri få en like stor stjerne som Northug

Det mener redaktør som kåret ham til årets utøver i Sverige.

(Dagbladet): Expressen kåret Petter Northug til årets utøver i Sverige rett før nyttår.

På idrettsgallaen på Hamar forrige helg, fikk ikke langrennsløperen en eneste utmerkelse. I klassene årets mannlige utøver vant svømmeren Alexander Dale Oen, mens Therese Johaug av folket ble kåret til årets navn.

Redaktør i Expressen, Daniel Berglund, mener det er merkelig at Northug som vant tre VM-gull i fjor, ikke fikk en eneste pris.

- For meg er det ubegripelig, for ikke å si sørgelig at nordmenn ikke setter pris på sitt lands største idrettsstjerne. Med all respekt for Johaug og Dale Oen, men de har ikke vist samme nivå og er ikke en like stor stjerne som Northug, sier Berglund til Dagbladet.

TREDJEPLASS I TOUREN:  Petter Northug (t.h.) tok tredjeplassen i Tour de Ski for menn i Cavalese, Val di Fiemme i Italia søndag ettermiddag. F.v. Marcus Hellner og vinner Dario Cologna.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TREDJEPLASS I TOUREN: Petter Northug (t.h.) tok tredjeplassen i Tour de Ski for menn i Cavalese, Val di Fiemme i Italia søndag ettermiddag. F.v. Marcus Hellner og vinner Dario Cologna. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Hvorfor er Northug så stor i Sverige?

- Da Expressen kåret ham til Sveriges heteste og største idrettsstjerne, skrev vi «noen elsker ham, mens andre ikke tåler ham». Da vi spurte våre lesere om de mente det var rett med Northug som nummer én i Sverige, så svarte 66 prosent at det var helt riktig, sier Berglund.

Sammenligner med Zlatan Han sammenligner en prisløs Northug med at Zlatan Ibrahimovic skulle bli forbigått på en svensk galla.

- Det ville selvsagt vært utenkelig. Jeg vet at Zlatan er en stor Northug-fan. Han må tro at dere har gått på en mental smell, sier Berglund.

Otto Ulseth er Northugs pressekontakt, og han sier til Dagbladet at Petter ikke har snakket om utdelingen av prisene på idrettsgallaen.

- Elsk ham - Jeg har ikke hørt ham nevne ett ord om det. Det har ikke vært et tema, sier Ulseth.

EXPRESSEN: Svenske Daniel Berglund i Expressen.
EXPRESSEN: Svenske Daniel Berglund i Expressen. Vis mer

Redaktør Berglund mener Northug fortjener en egen pris i Norge.

- Norge vil kanskje aldri få en like stor stjerne som Northug. Snart vil dere ha en egen Petter-pris. Elsk ham mens dere kan, sier Berglund.