- Norge vil sette oss på prøve

Tysklands landslagssjef Silvia Neid regner med kamp om seieren i gruppefinalen.

REGNER MED KAMP: 
Tysklands landslagsjef Silvia Neid spår en hard kamp mot Norge i gruppefinalen i fotball-EM.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REGNER MED KAMP: Tysklands landslagsjef Silvia Neid spår en hard kamp mot Norge i gruppefinalen i fotball-EM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Tysklands landslagssjef Silvia Neid regner med at Norge vil gi hennes lag kamp om seieren i onsdagens gruppefinale i fotball-EM.

- Norge kommer til å sette oss på prøve, sa hun på UEFAs pressekonferanse før kampen.

Både Tyskland og Norge ligger meget godt an i kampen om å gå videre, og det er grunn til å spørre hvor mange krefter de vil bruke på å kapre poeng de kanskje ikke trenger. Men man skal heller ikke undervurdere prestisjen som ligger i de norsk-tyske oppgjørene.

- Jeg har tapt for mange kamper mot Tyskland. Jeg vil slå dem i en stor turnering, sa Norges kaptein Ingvild Stensland tirsdag.

Tysklands kvinnelandslag har møtt Norge flere ganger enn noen annen nasjon. 35 kamper har gitt 17 tyske seirer og 13 norske. I EM-sluttspill har tyskerne vært overlegne, med sju seirer og én uavgjort, og det er nesten 13 år siden Norge slo Tyskland i en turneringskamp (OL i 2000).

Vil bli - Vi vil vinne gruppen. Vi har lyst til å bli her og slippe å flytte på oss igjen, sier Neid, som trives på hotell Skansen i Färjestaden på ferieøya Öland rett utenfor Kalmar.

Gruppevinneren spiller kvartfinale i Kalmar, mens toeren reiser ti mil til Växjö, der tyskerne spilte sine to første kamper.

Neid antydet at hun ikke vil gjøre flere endringer i laget enn hun må. Venstreback Jennifer Cramer er utestengt. Dermed flyttes Leonie Maier over fra høyre backplass, mens enten Luisa Wensing eller Bianca Schmidt kommer inn i laget.

- De er like som spillertyper, og vi har ikke bestemt oss, sier hun.

Vanskelig Tyskernes trening på Kalmar arena tirsdag kveld handlet nesten utelukkende om avslutninger. Etter oppvarmingen banket spillerne ballen i mål etter tur i en halv time.

- Det blir en vanskelig kamp. Norge vil gjøre alt for å slå oss, tror storscorer Celia Okoyino da Mbabi, som har 17 mål i kvalifiseringen og så langt to i sluttspillet.

Tyskland er også eneste lag i EM-sluttspillet som ikke har sluppet inn mål.

(NTB)