Norge ville trukket laget om de hadde gått til finalen

- Det var en mental utladning, sier Golberg.

VAL DI FJEMME (Dagbladet): VM-debutant Pål Golberg (22) stivnet totalt i den første motbakken på sisterunden under lagsprinten, og tok ut det aller siste han hadde igjen av krefter inne på stadion i Val di Fiemme, i håp om å gi Petter Northug en mulighet til å ta seg opp i teten.

- Først og fremst synes jeg det begynte greit de to første etappene. Første bakken på sisterunden så kjente jeg at et teppe som gikk ned. Derfra og inn var det bare en krig for å komme seg til mål. Hvorfor det ble slik er det vanskelig å gi noe fornuftig svar på, sier Golberg på en pressekonferanse i ettermiddag.

Etter å ha vekslet med lagkameraten gikk Golberg rett i bakken, og der ble han liggende. I godt over et minutt lå Golberg i snøen, før det endelig kom noen fra det norske teamet og hjalp ham på beina igjen.

Ville trukket laget - Det var veldig trist å se. Jeg fikk gitt beskjed til folk om å hjelpe ham på beina, og få ham bort herfra, så Pål er på vei til hotellet nå, sa sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet etter rennet.

På pressekonferansen sa Aune at Norge ville trukket laget fra finalen, dersom Northug hadde klart å hente inn det tapte. Så ille sto det til med Golberg, som måtte ha hjelp bort fra stadion.

Tross nedturen klarte Golberg å få salen til å le.

- Før jeg la meg så jeg på en episode av «Solsidan». Jeg vet ikke om det kan være grunnen til at det gikk dårlig i dag, sier Golberg om den svenske serien, til latter i salen.

Teppet gikk ned Men han ler ikke av det som skjedde i sporet i dag.

- Den siste timen har vært kjipt. Og det kommer det sikkert til å være fremover også. Jeg hadde en bra torsdag og hadde ingen grunn til å gå dårlig i dag. Det var rett og slett bare en dårlig dag, sier 22-åringen.

Han er fast bestemt på å reise seg igjen, og skal gå i finske Laghti om to uker.

- De to første etappene gikk som jeg hadde tenkt. Brukte ikke noe krefter og hang greit med. Alt kom på en måte på en gang. Det gikk ikke fort, det var tøffe forhold. Men det var som et teppe gikk ned, det var en mental utladning, sier Golberg.