-  Norge vinner 3- 2

-  Jeg er sikker på at vi kommer til å score nok mål til å kunne vinne. Utfordringen blir å holde tett bakover, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Bondevik er som kjent fotballsupporter på sin hals, og bruker enhver mulig anledning til å se Kolbotn-damene live.

-  Jeg har fulgt med på damefotball i ti år, og bodd på Kolbotn i åtte. Jeg ser det jeg har anledning til, og er imponert over utviklingen som har skjedd over disse åra.

-  Jeg mener at jentene er fullt på høyde med gutta når det gjelder fotballforståelse og teknikk.

-  Selvsagt er ikke kraften den samme, og det kan den heller aldri bli. Men damefotball holder er høyt nivå, og det er gledelig at de norske jentene nå får vist det gjennom mediefokuset de nå opplever, sier Bondevik.

SMS-er med Solveig

Rett før Dagbladets fotballprat med statsministeren var han i SMS-dialog med Solveig Gulbrandsen.

-  Jo da, vi kommuniserer litt på den måten. Og jeg må innrømme at jeg av og til drister meg til å komme med enkelte råd, helt på amatørbasis, selvsagt.

-  Hvilke råd ga du foran Sverige-kampen?

 FOTBALLGLAD:  Statsminister Kjell Magne Bondevik trives med fotballjenter. Her sammen med Kolbotn-spillerne Bente Nordby, Anne Tønnesen, Ingvild Stensland og Solveig Gulbrandsen. Foto: Arne V. Hoem
FOTBALLGLAD: Statsminister Kjell Magne Bondevik trives med fotballjenter. Her sammen med Kolbotn-spillerne Bente Nordby, Anne Tønnesen, Ingvild Stensland og Solveig Gulbrandsen. Foto: Arne V. Hoem Vis mer

-  Nei, det var mest lykkønskninger.

-  Men jeg er jo av den mening at Kolbotn er Norges beste lag og spiller den type fotball jeg liker. Det vil si med utstrakt bruk av gode flankespillere, raid mot dødlinja og innlegg foran mål. Det er fotball etter min smak. Jeg er ikke så begeistret for lemping av lange baller opp i feltet.

-  Kolbotn har i flere år vært en eksponent for den fotballen jeg liker å se, og nå synes jeg at jeg begynner å se tendenser av det samme på landslaget. Det er gledelig, sier Bondevik til Dagbladet.

Han har fått sett det meste av damenes innsats i EM, og tror han klarer å rydde tid til i det minste å få sett andreomgangen i dag.

Hoftun-type

-  Det er jo et og annet av andre ting som skjer om dagen, men jeg prioriterer å få med meg jentene. Det jeg ikke får sett direkte, tar jeg opp, sier Bondevik, som spesielt har merket seg Kolbotn-jentenes innsats i EM.

-  Den presise dødballfoten til Ingvild Stensland har vel alle lagt merke til.

-  Og det gleder meg at Trine Rønning har fått sitt definitive internasjonale gjennombrudd. På Kolbotn er hun stopper, og minner meg om Erik Hoftun på sitt beste. En type som gjerne går framover og deltar aktivt i angrepsoppbyggingen. Derfor fungerer hun også utmerket i midtbanerollen hun har fått på landslaget, sier Bondevik.

Vinner 3- 2

Bondevik er ikke redd for norsk scoringstørke mot Sverige i kveld. Men han har sett nok dårlig forsvarsjobbing til å være bekymret.

-  Vi kommer til å score nok mål til å vinne. Utfordringen blir å tette igjen bakover. Svakheten ved det norske laget i EM har vel ligget i den bakre fireren. Det har til tider vært for enkelt å komme forbi sidebackene. Men det får jeg håpe det er terpet godt på de siste dagene.

-  Hva blir resultatet?

-  Norge vinner 3- 2. Og Solveig Gulbrandsen scorer minst ett av målene, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.