Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vraket som arrangør til sjakk-VM

Magnus Carlsen får ikke forsvare VM-tittelen i Oslo i 2018. 

BLIR IKKE VM I NORGE: Så Magnus Carlsen må forsvare VM-tittelen et annet sted. Foto: NTB Scanpix
BLIR IKKE VM I NORGE: Så Magnus Carlsen må forsvare VM-tittelen et annet sted. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Sjakkforbund har siden desember jobbet med å få sjakk-VM til Norge, men det skjer ikke i 2018.

Det er World Chess Events Ltd. som eier rettighetene til VM-syklusen. Norges Sjakkforbund (NSF) har vært i tett dialog med selskapet gjennom prosessen, men det er enighet mellom World Chess og NSF å avslutte denne prosessen.

Budsjettet for å arrangere et VM er på nærmere 40 millioner kroner, ifølge World Chess. Det skriver NTB.

- Agon krevde raskere svar om vi var aktuelle enn vi var klare til å levere. Vi trengte mer tid for å få på plass finansieringer. - Det har vært en ryddig prosess og Agon nevner at de er interessert i å se på en ny prosess opp mot VM i 2020, sier Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund til Dagbladet.

- Er det aktuelt for dere?

- Det kommer an på om Magnus Carlsen forsvarer tittelen i 2018, men i utgangspunkter er vi positive til det.

- Hvilke føleser sitter dere igjen med nå?

10 BESTE: GM Daniel King går gjennom Magnus Carlsens 10 beste avslutninger fram til 2013. Her et parti fra Magnus Carlsen var 11 år gammel og møtte Adnan Orujov. Dette er den første av i alt 11 videoer i serien. Video: Daniel King/YouTube.com/PowerPlayChess Vis mer

- Skulle gjerne sett at vi hadde lykkes. Vi har lagt mye arbeid i dette.

I pressemeldingen sendt ut fra sjakkforbundet sier generalsekretær Geir Nesheim:

- Ideen om å ha en VM-match i sjakk i Norge mens vi har verdensmesteren har fått tilslutning fra alle hold, og NSF mottok i desember 2016 økonomisk støtte fra Oslo kommune for å utarbeide en søknad om å få det neste mesterskapet til Oslo. Selv om samarbeidet med World Chess Events har vært utmerket, har arbeidet med å få på plass nødvendig finansiering vist seg veldig tidkrevende. Samtidig har rettighetshaveren hatt behov for avklaring, for å kunne starte og gjennomføre detaljplanleggingen av neste års match. Dette har vi stor forståelse for.

Magnus Carlsens forrige VM-kamp ble arrangert i New York. Der slo han russiske Sergej Karjakin i omspill etter at det sto 6-6 etter 12 partier.

Hele Norges coronakart