Norge ydmyket Danmark

- Dette var for bra, sier Pettersen.

Steinar Ege og Bjarte Myrhol helte isvann nedover ryggen på optimistiske håndballdansker fredag. Norge vant med utklassingssifrene 31-23 etter at duoen viste verdensklasse.

- Dette var for bra. Vi må føle at vi er i angrepsposisjon i forhold til Danmark som er bronsevinnere fra forrige VM, vi har ikke prestert en dritt. Klarer vi å ha den innfallsvinkelen, er dette positivt, sier Gunnar Pettersen til TV 2.

Men medgir:

- Det første kvarteret var sinnssykt bra, huffameg!

Kongelig god

Ege og Myrhol fant rytmen så det holdt i festivalkommunen Roskilde. Ege reddet fenomenale 14 av 25 skudd før pause. Han var kort og godt kongelig god i hele kampen.

Og flere av paradene var lekre som de deiligste danske smørrebrød.

Bjarte Myrhol fikk en fenomenal start på kampen. Han tok strekplassen til blekkspruten og målmaskinen Frank Løke denne gangen.

OVERKJØRTE DANSKENE: Glenn Solberg i aksjon mot en dansk spiller i landskampen i håndball i Roskilde fredag kveld. Foto: SCANPIX
OVERKJØRTE DANSKENE: Glenn Solberg i aksjon mot en dansk spiller i landskampen i håndball i Roskilde fredag kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Tyskland-proffen scoret på sine seks første forsøk. Det skjedde i løpet av bare vel 11 minutter. Han herjet fryktelig med danskenes forsvar og keeper Kasper Hvidt.

Myrhol - sentral også i Norges meget gode forsvarsspill - endte på sju fulltreffere i omgangen da han skjøt inn 17-11 i siste sekund. Dermed var kampen avgjort. Myrhol spilte med barbert hode for første gang.

- Jeg fikk så mye klister i håret og ble lei av å vaske det ut, sa Myrhol.

Kanskje skremte den nye sveisen også motstanderen...

Tvilte aldri

- Jeg har aldri tvilt på at jeg skulle komme til EM. Jeg har spilt halvparten av kampene i Nordhorn, hvor jeg kjemper med en serber om plassen. Når det har tettet seg til med tøffe kamper er det jeg som har fått spille, og det har gitt selvtillit, sa Myrhol til NTB.

- Jeg har veldig stor respekt for Frank Løke. Han er en fenomenal angrepsspiller, men jeg håper å få bidra i en vesentlig rolle for Norge i EM, sa Tyskland-proffen som også imponerte i en turnering i Tunisia i høst.

I forkant av EM har Myrhol forlenget sin kontrakt med Nordhorn fram til 2010.

- Det er for å få ro under EM. Jeg vil kun konsentrere meg om sluttspillet på hjemmebane, og har signert for å unngå forstyrrende elementer under mesterskapet, sa fredagens helt.

2.-omgangen ble gjennomført på cruisekontroll til soleklar seier. Frode Hagen våknet godt til liv i angrep mot slutten.

Også jubilanten Rune Skjærvold - 100 landskamper - scoret ofte.


På tide med seier

Igjen slo Norge Danmark i en treningskamp for herrer. Det er ikke noe nytt. Nå gjenstår det å vinne i et mesterskap. Det har hittil aldri skjedd. Lagene møtes i EM-åpningen i Drammen 17. januar.

Slik Danmark kastet bort ballen, bommet på 100-prosentsjanser og rotet det til i forsvar i mange perioder, virket det nesten som et tap mot Norge ikke akkurat var det farligste på jord denne kvelden.

Men når ydmykelsen etter hvert ble et faktum, var det lite trykk i danskene for å rette opp litt av inntrykket.

Norge fortsetter oppkjøringen mot Island lørdag og Polen søndag.

Etter comebackene til Glenn Solberg og Frode Hagen, har trener Gunnar Pettersen sitt beste mannskap noen gang.

I tillegg spiller Norge EM på hjemmebane med de fordelene det som regel drar med seg - publikumsstøtte og litt dommerhjelp. Det er grunn til forsiktig optimisme.

Men Danmark skjulte kanskje mer enn Norge fredag?

Det kan være godt å ha i bakhodet om vel halvannen uke.


Fire i fare

20-mannstroppen skal slankes med fire mann etter tre kamper neste helg. Det blir to keepere og etter all sannsynlighet tre linjespillere med i EM.

Dermed ligger disse utsatt til: Mathias K. Holm (målvakt), Steffen Stegavik (bak), Thomas Skoglund (kant) og Erlend Mamelund (bak).

Holm kan komme til å være med troppen under hele EM likevel. Belastningen på Ege (35) skal begrenses - ikke minst på trening.

Norge er i EM-gruppe også med Russland og Montenegro. De tre beste går til hovedrunde. Der venter trolig Kroatia, Polen og Tsjekkia.

(NTB/Dagbladet.no)