Norges alpintstjerner har satt seg et felles mål: - De har bestemt seg

Trener i Sør-Amerika.

TRENER HARDT: Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansurd drev barmarkstrening i hovedstaden før de reiste til Sør-Amerika.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TRENER HARDT: Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansurd drev barmarkstrening i hovedstaden før de reiste til Sør-Amerika. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud har i alle fall satt seg et klart mål denne sesongen.

- De har bestemt seg for at de vil heve seg i storslalåm, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

I fjor var Svindal og Jansrud på topp i fartsøvelsene super-G og utfor. Henrik Kristoffersen markerte seg helt på topp i slalåm, men i storslalåm hang det litt igjen for alle sammen.

- Verken jeg eller de legger skjul på at det er viktig å ta flere poeng i storslalåm i verdenscupen, og derfor kommer vi til å satse mye på storslalåmtrening den siste drøye uken som er igjen av samlingen her i Argentina, forteller Tjørhom til NTB.

- Både Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen er kommet hit til Ushuaia, og nå blir det storslalåmtrening for alle pengene for dem samt Svindal, Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde.

Dette var en strategi landslagsledelsen i alpint bestemte seg for allerede i våres, men det skjedde selvsagt i tett samarbeid med løperne.

- Vi har bestemt oss for å legge mest vekt på storslalåm den siste uken av samlingen nå, men kommer også til å ta noen korte økter i de andre disiplinene, sier landslagssjefen.

Kjører bra Han sier at treningen har gått veldig fint siden sesongen ble avsluttet for snart et halvt år siden.

- Svindal, Jansrud og Kilde skulle egentlig ha vært i Chile de første 14 dagene av denne samlingen, men på grunn av dårlige forhold der, ble det droppet. De har i stedet ligget her i Ushuaia og trent fart, og de har bra med fartstrening i kroppen.

- Jeg må vel også kunne si at de kjører veldig bra på ski, og de matcher løperne fra andre nasjoner, selv om vi ikke har trent så mye sammen med andre, røper Tjørhom.

- Etter min mening er vi på god vei en måned før verdenscupstarten i Sölden, mener landslagssjefen.

Han legger ikke skjul på at de norske resultatene i storslalåm var skuffende i fjor, men han mener også at resultatene lyver litt.

- Jeg mener nok at vi er bedre i storslalåm enn fjorårsresultatene viser. Mye av årsaken til at det gikk dårlig for oss, var at det kom nytt utstyr, som gjorde at vi ikke klarte å være helt på topp. Derfor er vi, etter min mening, bedre stilt enn fjoråret i storslalåm viser, sier han.

Skiftende Tjørhom sier videre at utbyttet av samlingen i Argentina har vært litt både-og.

- Nå har vi vært her i tre uker og blir en uke til, og vi har vel fått gjort det meste av det vi hadde planlagt, men jeg må også innrømme at det har vært noe skiftende forhold her. På tre dager nå har vi hatt regn, litt snø og sludd, men både Svindal, Jansrud og Kilde har fått gjort unna mye bra fartstrening og kjører stabilt i fartsøvelsene.

- Når det gjelder Leif Kristian Haugen og Henrik Kristoffersen, fikk de mye snø den første dagen i Chile. Det gjorde forholdene litt bløte og vanskelige for dem i starten, men det bedret seg etter hvert, og nå er de sammen med oss her i Ushuaia etter å ha fått gjort unna mye bra trening.

- Konklusjonen min etter tre uker i Sør-Amerika er at vi har fått gjort en del bra, men samlingen har ikke vært helt optimal, sier Håvard Tjørhom til NTB i telefonen fra Ushuaia i Argentina.

(NTB)