DANSK JULING: Heidi Løke (t.h.) og de norske håndballjentene ble slått med fire mål av Danmark og Susan Thorsgaard da firenasjonersturneringen i Haukelandshallen startet i kveld. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX
DANSK JULING: Heidi Løke (t.h.) og de norske håndballjentene ble slått med fire mål av Danmark og Susan Thorsgaard da firenasjonersturneringen i Haukelandshallen startet i kveld. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIXVis mer

Norges andre strake tap mot Danmark

Firemålstap to uker før håndball-EM.


(Dagbladet): Norge - Danmark 27-31.

Norge åpnet firenasjonersturneringen i Haukelandshallen med firemålstap mot Danmark.

Svakt norsk forsvarsspill kombinert med god offensiv håndball fra Danmark ga håndballjentene litt å tenke på snaue to uker før EM starter i Serbia.

Da Norge tapte for Danmark 6. oktober, var det over fem år siden sist det skjedde.

Nå har det altså skjedd to ganger på under to måneder.

MÅ TETTE IGJEN BAKOVER: Landslagssjef Thorir Hergeirsson snakker med Kristine Lunde-Borgersen under dagens kamp. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX
MÅ TETTE IGJEN BAKOVER: Landslagssjef Thorir Hergeirsson snakker med Kristine Lunde-Borgersen under dagens kamp. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX Vis mer

- Jentene vil mye, men vi får det ikke helt til, det er bare å innrømme det. Det er der vi står nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Zebra.

Islendingen er fornøyd med 27 norske scoringer. Det er først og fremst baklengsmålene som må begrenses.

- Vi skal ned 6-8 mål baklengs, og jeg tror det er mulig før EM, sier han.

17 baklengs før pause De danske målene trillet inn i åpningsminuttene, og Thorir Hergeirsson tok timeout allerede etter seks og et halvt minutt på stillingen 6-3 til Danmark.

Men etter 7.20 var den danske ledelsen økt til 8-4. Åtte baklengsmål på drøyt sju minutter er mye for de norske håndballjentene.

Men i løpet av de neste fire minuttene scoret Norge fire strake uten dansk svar, og utliknet til 8-8.

Men danskene spilte god angrepshåndball - samtidig som det norske forsvarsspillet ikke var på toppnivå. Katrine Lunde Haraldsen fikk lite hjelp og måtte plukke ballen ut av nettet 16 ganger.

Andrekeeper Silje Solberg var inne på et straffekast før pause, og også det gikk i mål.

Danmark gikk til pause med 17-14-ledelse.

Sviktet selv i overtall Norge krympet det til 17-16 tidlig etter pause, men danskene økte kjapt, og lå foran med to, tre og fire mål utover i omgangen.

Norge fikk en sjanse til en solid sluttspurt da Danmark fikk en tominutters utvisning med sju minutter igjen på stillingen 28-25 til Danmark.

Camilla Herrem lobbet også inn 28-26 med en gang, men så slapp Damark til to ganger og gikk dermed ut av undertallet med fire måls ledelse.

DANSK JUBEL: Danmarks keeper Rikke Poulsen jubler etter å ha reddet et skudd fra Heidi Løke. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX
DANSK JUBEL: Danmarks keeper Rikke Poulsen jubler etter å ha reddet et skudd fra Heidi Løke. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX Vis mer

Den beholdt danskene ut kampen, og vant til slutt 31-27.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har måttet gjøre store utskiftninger på laget som tok OL-gull i London i sommer. Det «nye» laget har fortsatt mye igjen å jobbe med om de skal forsvare EM-gullet i Serbia.

Den jobben fortsetter gjennom helga. Norge møter Sverige i morgen og Frankrike på søndag.

- Vi er glade for det, og vi skal også spille en treningskamp mot et guttelag på tirsdag og kanskje også mot et guttelag neste helg, sier Hergeirsson.