Norges beste er svensk

STAVANGER (Dagbladet): Toppspill gjennom hele sesongen har gjort svensken Magnus Svensson til årets beste tippeligaspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uten bulldogen Svensson kunne det gått riktig ille med Viking i år. «Turbo» var en av de få som viste kvalitet da Stavanger-laget var på grensen til kollaps.

Med et gjennomsnitt på 6,4 poeng på Dagbladets spillerbørs, slår svensken stjerner som Erik Hoftun og Ørjan Berg. Med unntak av noen få kamper tidlig i sesongen, har elektrikeren fra Falkenberg vært glimrende i hele år.

- Jeg har vært skadefri hele tida, holdt konsentrasjonen oppe og aldri sett lenger fram enn til neste kamp. Jeg pleier å få en liten downperiode på høsten, men i år har formen holdt helt ut. Er faktisk litt overrasket selv, sier han.

Stygt

Han innrømmer at det så ganske stygt ut en stund, da Viking nærmet seg den røde streken på tabellen.

- Det var et hardt trøkk på laget og flyten var helt borte. Det er naturlig at unge spillere lar seg trykke ned av motgang. Men som en av de eldre i troppen, følte jeg ansvar. Jeg visste vi var et bedre lag. Den eneste måten jeg kunne gripe fatt i det på, var å vise det på banen.

- Jeg var aldri redd for nedrykk, men ser annerledes på det nå i ettertid. Hadde vi tapt én kamp til, ville vi blitt værende i bunnstriden. 3-2-seieren mot Strømsgodset ble vendepunktet, sier Svensson.

Er blitt bedre

Det går et forventningsfullt sug gjennom Stavanger stadion når «Turbo» Svensson gjør sine stormangrep på midtbanen. Magnus jobber ustanselig og takler så fansen hikster i skrekkblandet glede.

- Det er vel presspill og det å vinne baller som er min store greie. Jeg er nok blitt bedre til å lese spillet og velge riktige pasninger også. Føler jeg har gjort det bra, men Tippeligaens beste? Det vet jeg nå ikke, sier han beskjedent.

Vil bli proff

30-åringen vil helst avslutte karrieren som høyt lønnet proff i en utenlandsk storklubb. Men så langt har tilbudene latt vente på seg.

- Neste år fyller jeg 31. Finner jeg ikke noe i løpet av 2000-sesongen, tror jeg det er for seint for meg.

- Og da blir du i Viking?

- Jeg trives veldig godt i Viking, og er fornøyd med alt i klubben. Hvis det ikke kommer noen lukrative tilbud, er det store sjanser for at jeg avslutter karrieren i Stavanger, sier Magnus Svensson.

<B>TACKAR: Magnus Svensson</B> takker for tittelen som Årets Tippeligaspiller 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer