NORGES BESTE: BOKSERE OG MMA-FIGHTERE VISER OG DISKUTERER HVEM SOM VINNER KAMPEN MELLOM MAYWEATHER OG MCGREGOR. VIDEO: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Mayweather vs. McGregor

Norges beste fightere viser hva som vil skje mellom Mayweather og McGregor

- Alt annet enn knockout er ikke bra.

(Dagbladet): Rundt klokka seks, norsk tid søndag morgen braker det løs i Las Vegas når Floyd Mayweather og Conor McGregor entrer ringen.

Fire av Norges aller beste fightere har møtt hverandre i en boksering. Her viser de hvordan storkampen kommer til å utarte seg.

MØTES SØNDAG NATT: Endelig er det klart for storkampen mellom Floyd Mayweather (t.v.) og Conor McGregor. Foto: NTB Scanpix
MØTES SØNDAG NATT: Endelig er det klart for storkampen mellom Floyd Mayweather (t.v.) og Conor McGregor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den ubeseirede bokseren og tidligere verdensmester i fem vektklasser møter verdens beste MMA-fighter. En kamp som ikke kommer til å bli som noen annen boksekamp i historien. Uansett hva som kommer til å skje blir dette noe helt annerledes.

Dagbladet inviterte bokserne Alexander Hagen og Kevin Melhus opp i ringen sammen med MMA-utøverne Kenneth Bergh og Jack Hermansson.

Og de venter en spesiell kamp. Der er de enige.

- En av verdens beste defensive boksere gjennom alle tider skal møte en som aldri har gått en eneste proffkamp i boksing. Det er jo egentlig helt sinnssykt, sier MMA-utøver Kenneth Bergh.

VISER HVA SOM KOMMER: Fire av Norges aller beste fightere møtes i ringen for å diskutere og vise hvordan de mener kampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor vil bli. Fra venstre Kevin Melhus, Alexander Hagen, Jack Hermansson og Kenneth Bergh. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VISER HVA SOM KOMMER: Fire av Norges aller beste fightere møtes i ringen for å diskutere og vise hvordan de mener kampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor vil bli. Fra venstre Kevin Melhus, Alexander Hagen, Jack Hermansson og Kenneth Bergh. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Han fortsetter:

- Men McGregor tror faktisk på det selv. Han kan få seg til å si hva som helst. Og så får han andre også til å tro på det. Han kunne solgt asfalt til en gartner. Det blir jo spennende å se om «Mystic Mac» får rett i sin spådom at han skal slå ut Mayweather innen de to første rundene.

Oddsen hos bookmakerne har sunket på at McGregor skal utrette det nærmest utenkelige.

UTFORDREREN: Conor McGregor trener foran kampen mot Floyd Mayweather. Foto: NTB Scanpix
UTFORDREREN: Conor McGregor trener foran kampen mot Floyd Mayweather. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mangel på erfaring

Alexander Hagen mener at mangelen på erfaring kommer til å bli det vanskeligste å håndtere for Conor McGregor.

- Erfaring i en boksering er noe man tilegner seg over flere år. Det er så mange finter og slag som blir helt nytt for McGregor. Hadde han gått 15 proffkamper før han skulle møte Floyd, så kanskje. Men nå skal han hoppe rett inn mot den beste, sier Hagen.

- Lang venstre

Jack Hermansson tror det blir en rolig innledning på kampen.

MESTEREN: Floyd Mayweather trener foran kampen mot Conor McGregor. Foto: NTB Scanpix
MESTEREN: Floyd Mayweather trener foran kampen mot Conor McGregor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Begge to er kontringsfightere. Jeg tror ingen av dem er veldig keene på å slå det første slaget. Mye kommer til å handle om å finne den rette distansen.

Den norsksvenske MMA-fighteren beskriver det viktigste slaget til McGregor:

- Han har en sinnsykt lang venstre. Men den går ned etterpå. Det åpner for kontring fra Mayweather.

Kenneth Bergh tror det blir tøft for McGregor om han kommer til å bomme mye.

- Det å slå i lufta koster mye mer enn man tror. Man må også tenke, tenke og finne en ny strategi. Det koster energi, sier Bergh.

Jack Hermansson supplerer:

- Jeg mener at McGregor bør slå etter kroppen innledningsvis. Sikter han mot hodet, tror jeg han kommer til å bomme mye.

Infight

Kenneth Bergh tror også at infight kan bli et vesentlig moment i kampen.

- Kommer McGregor seg inn på kroppen til Mayweather er han den beste bryteren. Han kan knepene med å overføre vekten sin. Og at det kan bidra til å gjøre Mayweather sliten, sier Bergh.

Alexander Hagen mener derimot at infight også kan bli et problem for McGregor.

- Mayweather må passe seg for albuen til Mayweather. Han kommer med begge armene og følger på med albuen. Han er sinnssykt god på det.

Bergh er enig. De to tar en infight og viser det i ringen.

- Det er en farlig vei inn for McGregor. Men får han låst Mayweather mot tauene kan han overføre tyngden sin. Det kan bidra til å gjøre ham sliten.

ABLEGØYER: Kenneth Bergh lager ablegøyer i kjent McGregor-stil. Alexander Hagen holder distanse som Floyd Mayweather. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ABLEGØYER: Kenneth Bergh lager ablegøyer i kjent McGregor-stil. Alexander Hagen holder distanse som Floyd Mayweather. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Frustrasjon

Kampen skal gjennomføres etter generelle bokseregler.

Jack Hermansson og Kevin Melhus tok en humoristisk variant mot slutten av videoen. Hermansson slenger Melhus i bakken.

- Hvis McGregor blir frustrert kan det bli bryting, smiler Melhus.

- Og da blir McGregor veldig mye fattigere, repliserer Jack Hermansson til latter fra de andre tre.

Det spekuleres i en bot på opp mot 90 prosent av de 75 millioner dollars som Conor McGregor er garantert.

Om han mister hodet.

- Alt annet enn knockoutseier til Floyd Mayweather er ikke bra for boksesporten, sier Kevin Melhus.

Kampen vises på Viaplay som pay-per-view.