Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges beste herrelag skal hjelpe Anja til VM

- Jeg skal fra dynge til dynge pluss.

BEST I ANGREP: Anja Edin trives aller best framover på banen. Nå skal hun drilles i forsvar, for å øke VM-sjansene sine. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
BEST I ANGREP: Anja Edin trives aller best framover på banen. Nå skal hun drilles i forsvar, for å øke VM-sjansene sine. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

||| HAMAR (Dagbladet): Anja Edin fikk seg en på trynet da hun ikke var blant de 12 jentene som så langt er tatt ut i VM-troppen.

Nå skal hun bli tøffere og lære seg å gi mer juling selv. I forsvar.

For i skuffelsen over å ikke være sikret en VM-plass, har hun blitt fast bestemt på å kapre en av de siste fire plassene. Og tilbakemeldingen fra landslagssjef Thorir Hergeirsson er klinkende klar: Bli bedre i forsvar.

Tøff matching
Siden Storhamar-jentene har fri denne uka, har Edin tatt kontakt med herrelag i nærheten. Denne uka trener hun med Veldres andredivisjonslag - og ikke minst Elverum.

Christian Berges menn leder eliteserien, og vil garantert være tøffe sparringspartnere for Anja.

FÅR ANJA-BESØK: Elverum-trener Christian Berge skal gjøre Anja Edin bedre i forsvar. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FÅR ANJA-BESØK: Elverum-trener Christian Berge skal gjøre Anja Edin bedre i forsvar. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Jeg må gå fra dynge til dynge pluss på en og en halv uke. Det skal jeg klare. Det er veldig greit å trene mot mannfolk, siden de er sterkere, sier hun til Dagbladet.

Denne høsten har hun trollbundet det norske håndballpublikummet, med lekre detaljer i landslagstrøya. Anja spiller på et stort register offensivt, men er ikke like solid i motsatt ende av banen.

- Litt feig i hodet
For selv om hun er fryktløs, tøff og uten hemninger i angrep, reserverer hun seg mer når hun ikke har ballen i henda.

- Utfordringen min er timingen i taklingene, hvor jeg må bli tøffere. Jeg er litt feig i hodet, for med en gang noen setter ned beina går jeg ett steg bakover. Da får jeg ikke tak på dem. Jeg må få den automatiske bevegelsen til å gå framover, sier Edin.

image: Norges beste herrelag skal hjelpe Anja til VM

For halvannen uke siden pådro hun seg en hjernerystelse, noe som passet svært dårlig. Hun gikk glipp av et par Storhamar-kamper, og ikke minst viktig trening. I stedet for å terpe forsvarstrening, har hun bare kunnet visualisere forsvarsarbeid med lukkede øyne på sofaen.

Nå er hun derimot i gang med drillingen.

- Dette vil uansett ikke være bortkastet tid, selv om jeg ikke kommer med til VM. Dette er ting jeg må forbedre uansett. Og jeg synes det bare er greit å legge litt press på meg selv, og si at det må skje i løpet av halvannen uke. Vasking av husket kan jeg utsette til i morgen, men dette kan jeg ikke utsette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media