Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges beste hopper: - Jeg er en folkesky bygdegutt

Klar for første renn i Hoppuka.

I DAG STARTER ALVORET:  Kenneth Gangnes er klar for det første rennet i Hoppuka. Her snakker han på en pressekonferanse før årets begivenhet i Tyskland og Østerrike. Foto: NTB Scanpix
I DAG STARTER ALVORET: Kenneth Gangnes er klar for det første rennet i Hoppuka. Her snakker han på en pressekonferanse før årets begivenhet i Tyskland og Østerrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hoppuka, direkte på NRK1 klokka 17.15

OBERSTDORF (Dagbladet): I ettermiddag starter det første av fire renn i Hoppuka. Oberstdorf i Tyskland er uten snø, men i Schattenbergbakken er det både kunstig og tilkjørt snø.

Som nummer tre i verdenscupen sammenlagt, er Kenneth Gangnes (26) Norges største håp. Gangnes, hvem, sa du? Ja, nettopp.

Før sesongen var det nok bare de mest hoppinteresserte som hadde hørt om 26-åringen fra Toten. To korsbåndsskader har satt ham ut av spill i lange perioder. Men nå smiler livet igjen, med gode resultater på rekke og rad.

Så hva sier han selv om å være i Hoppuka?

- Som folkesky bygding (bygdegutt) setter jeg veldig pris på store folkmengder som det er i Hoppuka. Men det skal bli morsomt, det, smiler Gangnes i et intervju på hopplandslagets Facebook-side.

Liker ikke kjøpesenter Dét - å være folkesky - er kanskje ikke det beste utgangspunktet når han setter utfor i heksegryta i Schattenbergbakken i dag.

Det er ventet over 24 000 tilskuere, i en cocktail av hopp, tyske trudelutter og glühwein. Etter kvalifiseringen i går - der Gangnes kom på femteplass - fikk vi ham til å utdype karakteristikken av seg selv:

- Folkesky og folkesky. Jeg er ikke folkesky. Jeg har ikke noe imot folk. Men jeg trives ikke på et kjøpesenter på en lørdag heller.

Han fortsetter:

I SVEVET:  Kenneth Gangnes kom på femteplass i gårsdagens kvalifisering til det første rennet i Hoppuka. Foto: NTB Scanpix
I SVEVET: Kenneth Gangnes kom på femteplass i gårsdagens kvalifisering til det første rennet i Hoppuka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hoppuka er en litt annen setting. Det er dette som er drømmen. Det er dette du ser på TV som liten gutt. Å stå midt oppi det, er vanvittig moro.
 
- Det er dette du ønsker å oppleve. Det er uforglemmelige øyeblikk.

Utfordrerposisjon Gangnes leder an på et norsk lag som er i utfordrerposisjon. Sloveneren Peter Prevc og Severin Freund er favorittene i sammendraget. De ligger på de to første plassene i verdenscupen, og kapret også de to første plassene i kvalifiseringen mandag.

Gangnes sier:

- De ser utrolig sterke ut. Men de er ikke uslåelige heller. De kan gjøre feil de også, det har de vist før.

Alle sju nordmennene kvalifiserte seg til det første rennet i Hoppuka. Johann André Forfang slo til med et kjempehopp på 139 meter og ble nummer tre.

- Fin dag - Det er ikke så mye å oppsummere. Jeg fikk en veldig bra start, sier Gangnes om sin egen femteplass i kvalifiseringen.

- Bakken i Oberstdorf er ikke den jeg liker meg best i. Men jeg hopper mye bedre her nå enn det jeg har gjort før. Jeg tror vi kan få en fin dag, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media