Norges beste kan få poengstraff

Dårlig oppladning til cupfinalen.

LARVIK (Dagbladet.no): Norges desidert beste håndballklubb de siste åra risikerer nå å starte neste sesong med minuspoeng.

LHK har ikke tapt en seriekamp på snart 2500 dager, men kan få en lei start på neste sesong, dersom klubben ikke får orden på økonomien.

For selv om håndballjentene i Larvik har vært suverene på banen, har klubben slitt med å ha like pene tall i regnskapene.

Ifølge Østlands-Posten hadde klubben 700 000 kroner i negativ egenkapital i august. Tallene er bedre nå og styreleder Espen Carlsen forteller at de jobber hardt for å komme i balanse.

Har dårlig tid

Tida er imidlertid knapp, selv om det ikke er noe krav om at klubbenes egenkapital må være positivit når regnskapsåret avsluttes 31. desember.

- Men dersom den er negativ, vil klubben kunne bli underlagt et kontrollregime, sier Per Eirik Magnussen i Norges Håndballforbund til ØP.

Hvis de økonomiske problemene er av en viss størrelse kan forbundet forby klubben å inngå nye spillerkontrakter. Dersom minuset i egenkapital og i driftsresultatet er stort nok, kan klubben bli nødt til å starte neste sesong med minuspoeng.

BEST PÅ BANEN, DÅRLIG ØKONOMI: Her feirer Larvik-jentene fjorårets NM-gull. Denne jula er klubben rammet av akutt pengemangel. Foto: Scanpix
BEST PÅ BANEN, DÅRLIG ØKONOMI: Her feirer Larvik-jentene fjorårets NM-gull. Denne jula er klubben rammet av akutt pengemangel. Foto: Scanpix Vis mer

Byåsen startet året sesong med fire røde minuspoeng, mens Våg startet med minus to. Trønderne har likevel uttalt at målet er å vinne alle kampene - inkludert de to mot LHK - og dermed bli seriemester.

Lørdag møtes de to lagene - nok en gang - i cupfinalen i Oslo Spektrum.